Tidligere Premier League-profil dør efter træningskollaps
Ivorianeren Cheick Tioté døde mandag under en træning i den kinesiske klub Beijing Enterprises.

Den tidligere Newcastle-spiller Cheick Tioté er erklæret død, efter han faldt om på træningsbanen mandag i Kina. Han blev 30 år gammel.

Under træningen i Beijing Enterprises kollapsede Tioté, og han modtog akut behandling. Hans liv stod dog ikke til at redde, bekræfter hans rådgiver, Emanuele Palladino, over for Skysports.

- Det er med stor sorg, at jeg må bekræfte, at min klient Cheick Tioté er gået bort tidligere på dagen efter at være kollapset under træning med Beijing Enterprises.

- Vi kan ikke sige mere på nuværende tidspunkt, siger rådgiveren.

Ivorianeren blev købt af Newcastle i sommeren 2010, og han blev straks en succes med sin hårdføre stil på holdets midtbane.

Det satte ham i forbindelse med et skifte til større klubber, men siden faldt han i niveau og havde til sidst en perifer rolle i Newcastle. I februar i år skiftede han så videre til Kina.

Nyheden om hans død har affødt stærke reaktioner i Newcastle og fra mange af hans tidligere holdkammerater i klubben.

Blandt dem finder man danskeren Peter Løvenkrands.

- En fantastisk fyr og holdkammerat. Vi vil savne dig, og vi vil aldrig glemme dig, skriver Peter Løvenkrands på Instagram.

Også Newcastles manager, Rafael Benitez, udtrykker stor sorg over ivorianerens død.

- Det er med stor sorg, at jeg denne eftermiddag har modtaget nyheden om Cheicks død. I den tid jeg kendte ham, var han en sand professionel, dedikeret, talentfuld og først og fremmest en god mand, skriver Benitez på sin hjemmeside.

På Twitter hylder Newcastle spilleren med en video af hans 4-4-mål mod Arsenal i 2011. Her helflugtede Tioté bolden i mål langt udefra og fuldendte et af Premier League-historiens største comebacks, da Newcastle gik fra 0-4 til 4-4.

Tioté spillede 55 landskampe for Elfenbenskysten, og i 2015 var han med til at vinde Africa Cup of Nations for sit land.

/ritzau/
via Listen To News