Tidligere politichef sendes bag tremmer
Fængsel og samfundstjeneste. Det er straffen til en tidligere chefkriminalinspektør, som tirsdag blev dømt for mandatsvig.

En tidligere politichef kan nu se frem til selv at skulle i fængsel. Retten i Rødding idømte tirsdag en tidligere chefkriminalinspektør 14 måneders fængsel for mandatsvig. 12 af månederne blev dog blev gjort betinget af, at den 66-årige mand udfører samfundstjeneste.

Særligt det forhold, at den tidligere politichef skal i fængsel i to måneder, får hans advokat Henrik Feldt-Rasmussen til at kalde dommen for hård.

»Han er pensionist nu. Jeg synes, at det er meget hårdt, at en mand i den alder har fået to måneders ubetinget fængsel,« siger Feldt-Rasmussen.

Den 66-årige var kasserer i en investorforening, og han var sammen med formanden og næstformanden i foreningen tiltalt for at have fået foreningen til at dække personlige udgifter. Dermed var sagen ifølge advokaten ulig andre sager om mandatsvig, hvor snyderiet som regel foregår mere lyssky ved at udskrive falske regninger.

»Det er jo ikke fordi, at han har fået penge til nogle maskindele, og så kom der aldrig nogle maskindele,« siger advokaten.

De to andre tiltalte i sagen fik samme dom som den tidligere kriminalinspektør, der har været ansat ved politiet i Odense og København.

Advokat Henrik Feldt-Rasmussen peger på, at nogle af bestyrelsesmedlemmerne i investorforeningen var bekendt med, at de tre dømte fik udbetalt beløb, der ikke var afholdt i foreningen.

»Også generalforsamlingen havde kunnet se det, hvis de havde interesseret sig for det,« siger Feldt-Rasmussen.

Retten mente, at den tidligere chefkriminalinspektør og de to andre dømte tilsammen havde begået mandatsvig for 881.295 kroner. Henrik Feldt-Rasmussen vil nu drøfte med den 66-årige, om dommen skal ankes.