Tidligere New York-borgmester lun på præsidentkandidatur
Den tidligere borgmester Michael Bloomberg siger til Financial Times, at han "overvejer alle muligheder".

Der kan måske være endnu et bud på en amerikansk præsidentkandidat på vej.

Ifølge avisen Financial Times er den tidligere borgmester i New York Michael Bloomberg muligvis klar til at stille op som uafhængig kandidat.

- Jeg overvejer alle muligheder, siger Michael Bloomberg til avisen.

Snakken har længe gået på rygtebørsen. Blandt andet skrev The New York Times i januar, at den tidligere republikanske borgmester overvejer at stille op.

Men det er først nu, at Bloomberg selv sætter nogle ord på sagen.

- Jeg finder diskursen og diskussionen bekymrede banal og en fornærmelse mod vælgerne, siger Bloomberg og tilføjer, at amerikanerne "fortjener bedre".

Den 73-årige vurderes at have en formue, der langt overgår Republikanernes Donald Trump, skriver AFP.

Michael Bloomberg skiftede i 2001 sit mangeårige medlemskab i Det Demokratiske Parti ud med et medlemskab i Det Republikanske Parti, som han så forlod i 2007 for at blive uafhængig.

Bloomberg var borgmester i New York fra 2002 til 2013. Derudover er han administrerende direktør i selskabet bag nyhedsbureauet Bloomberg.

Både Donald Trump og den demokratiske kandidat Bernie Sanders har sagt, at de gerne kæmper mod Michael Bloomberg i kampen om at flytte ind i Det Hvide Hus.

Demokraten Hillary Clinton har kaldt Bloomberg "en god ven", men tilføjede samtidig, at hun ville "aflaste ham" ved selv at vinde nomineringen og dermed gøre det unødvendigt for Blomberg selv at træde ind i kapløbet.

Ifølge AFP har Bloomberg givet sig selv en tidsfrist til at træffe en beslutning om, hvorvidt han vil stille op til præsidentvalget. Fristen ligger angiveligt i marts.

Præsidentvalget i USA afholdes tirsdag 8. november 2016.

/ritzau/