Tidligere Fifa-generalsekretær får 12 års karantæne

Jerome Valcke har været en del af billetfusk og "sightseeing"-rejser på forbundets regning.
Jerome Valcke blev fyret som generalsekretær i Fifa. Nu har han fået 12 års karantæne fra alle fodboldrelaterede aktiviteter.
Jerome Valcke blev fyret som generalsekretær i Fifa. Nu har han fået 12 års karantæne fra alle fodboldrelaterede aktiviteter. Foto: Dmitry Lovetsky/AP

Et Fifa-tribunal har fredag idømt forbundets tidligere generalsekretær Jerome Valcke 12 års karantæne for flere tilfælde af brud på reglerne.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

Valcke har ifølge tribunalet således været involveret i fusk med VM-billetter og "sightseeing"-rejser på forbundets regning.

Fifas etiske komité siger, at Valcke, som blev fyret i sidste måned, har fået "12 års karantæne fra alle fodboldrelaterede aktiviteter".

- I forbindelse med vores undersøgelser er flere potentielle sager dukket op. I særdeleshed brud på Fifas regler for rejser, sager om samarbejdspartnere og salg af TV- og andre medierettigheder samt destruktion af bevismateriale, skriver komitéen ifølge Reuters i en meddelelse.

Den 55-årige franskmand har tidligere afvist af have gjort noget galt, da han blev anklaget for at være del af salg af VM-billetter på det sorte marked.

Jerome Valcke startede karrieren som journalist på tv-stationen Canal+, men blev i 2003 ansat i Fifa som tv- og marketingdirektør.

Fire år senere blev han på daværende præsident Sepp Blatters anbefaling indsat på posten som generalsekretær, hvor han afløste Urs Linsi.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.