Tidligere DR-vært opdagede kræft ved et tilfælde: Gå nu til lægen
Nynne Bjerre Christensen har fået fjernet et modermærke på ryggen. Foto: Agnete Schlichtkrull/DR (arkiv)
Havde det ikke været for manden og et barn, der skulle til lægen, havde den tidligere DR-vært, Nynne Bjerre Christensen, måske ikke opdaget, at hun havde modermærkekræft.

Det var et tilfælde, at det blev opdaget, at den tidligere DR-vært Nynne Bjerre Christensen fik konstateret modermærkekræft.

Det fortæller hun i et opslag på Facebook og uddyber overfor BT, at hendes mening med opslaget er at få folk til at "gå til lægen, hvis de har nogle mærker, de går og lurer på".

- Jeg er forbi det nu, og det var et lille og mildt indgreb, men det kunne have været det, der stod på min gravsten, hvis jeg ikke havde reageret, siger Nynne Bjerre Christensen til BT.

Hendes mand havde et par gange bedt hende gå til lægen og få kigget på et modermærke, hun havde mellem skulderbladene. Men det skete først, da hun alligevel skulle til lægen med sit ene barn.

Selv om en biopsi var negativ, valgte Nynne Bjerre Christensen alligevel at få fjernet modermærket, men mellem jul og nytåret fik hun besked fra hudlægen om, at det var kræft.

- Det var lidt tungt at høre. Jeg ringede tilbage og forstod, at der var ringe sandsynlighed for spredning, men jeg forstod ikke helt, at han mente, han havde fået det hele med.

Nynne Bjerre Christensen blev kort efter opereret og fik fjernet yderligere væv rundt om modermærket.

Hun gør opmærksom på, at hendes opfordring på Facebook mest er til dem, der ikke har været i kontakt med sygdommen - det rammer også dem, der ikke føler sig syge, siger hun og giver følgende råd:

- Man skal reagere på modermærker, der ændrer sig: Er ujævnt i kanten, bløder, klør eller vokser. For der er ingen andre symptomer før sygdommen er ret fremskreden.