Tidligere DR-chef får nyt job

44-årige Pil Gundelach Brandstrup var kanalchef i Danmarks Radio, hvor hun havde ansvaret for DR1 og en del af årene også DR3, DR Ramasjang og DR Ultra. (Foto: Foto: Yousee/PR)

Pil Gundelach Brandstrup er sat i spidsen for nyt samarbejde mellem YouSee og Fox.

Den tidligere DR-chef Pil Gundelach Brandstrup er sat i spidsen for YouSees næste store satsning. Hun skal således sikre, at en stor del af danskerne lærer at sige "Xee".

"Xee" (udtales "see", som et se på engelsk) er nemlig navnet på koncernens nye tv- og streamingkanal, som fra januar bliver en del af de 1,2 millioner kunders grundpakke.

Pil Gundelach Brandstrup bliver således kanalchef for Xee, ligesom hun bliver ny udviklingschef i Fox Networks Group i Norden, skriver YouSee ifølge Mediawatch i en pressemeddelelse.

- Pil Gundelach Brandstrup og Xee er et perfekt match. Pils erfaring taler for sig selv, og hun har den helt rette profil til at opbygge et helt nyt brand. Hun er en vellidt leder med en veludviklet sans for den gode historie, hun har kommerciel forståelse, og så kan hun sit tv-håndværk til fingerspidserne, siger Hans van Rijn, general manager i Fox Networks Group.

Flow og streaming-mix

Xee-kanalen er et samarbejde mellem YouSee og Fox Networks Group og tilbyder klassisk flow-tv og en streamingtjeneste, hvor indholdet hentes on-demand.

- Ved at kombinere det særlige danske indhold fra YouSee med prisvindende amerikanske serier fra Fox kan vi sammensætte en unik kanal til alle vores tv-kunder. Vi håber naturligvis, at den nye tv- og streamingkanal netop kan få vores kunder til at se med - både på tv og via streaming, udtaler Christian Morgan, mediedirektør i YouSee.

Norsk tv, TV3 og DR

Pil Gundelach Brandstrup forlod Danmarks Radio, da hendes stilling som kanalchef blev nedlagt som en del af den igangværende spareøvelse i DR.

Før DR var Pil Gundelach Brandstrup programdirektør i Norge for kanalerne TV2, Zebra og Bliss og har også været programdirektør for TV3-kanalerne i Danmark.

Hun ser frem til sin nye udfordring og siger i pressemeddelelsen:

- Vi står midt i en brydningstid på mediemarkedet, og det er utroligt spændende at skulle stå i spidsen for en så banebrydende og unik konstellation i dansk tv, siger hun og ser YouSee og Fox som vigtige spillere i "morgendagens medieunivers":

- Og jeg glæder mig helt enormt til at skulle udvikle en kanalprofil, hvor både tv-kanalen og streaminguniverset får den helt rette kombination af unikt, lokalt produceret indhold fra YouSee og spændende amerikanske serier fra Fox.

Pil Gundelach Brandstrup tiltræder sin nye stilling til februar, hvor hun sammen med chefredaktør og tidligere BBC-ansatte Linda Etgar skal stå for udviklingen og driften af tv- og streamingkanalen.