Tidligere borgmester: Vild med dans kostede mig mit politiske liv
Pia Allerslev: - Mine modstandere sagde, at jeg var for useriøs. Foto: Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix (arkiv)
Nygifte Pia Allerslev var borgmester i København, men "Vild med dans" og udtalelser i den kulørte presse kostede hende det politiske liv.

Den nu 45-årige Pia Allerslev, tidligere Venstre-borgmester i København, var godt klar over, at "Vild med dans" kunne gøre hende kendt.

Derfor sagde hun ja tak og dansede sig i 2011 frem til en ottendeplads sammen med Michael Olesen. Det var samme år, som Tommy Kenter blev nummer tre og Hella Joof blev nummer ni.

Men til ugebladet Hendes Verden fortæller Pia Allerslev, at "Vild med dans" kom til at koste hende det politiske liv

- Mine modstandere sagde, at jeg var for useriøs og brugte for meget tid på den slags.

- Jeg har heller aldrig været for fin til at stille op i de medier, som andre rynker på næsen af, og jeg står gerne på en rød løber og udtaler mig til bladene.

- Men jeg ville gøre det på samme måde igen. Jeg vil nemlig gerne være i øjenhøjde med mennesker .... Det kan godt være, at vælgerne ikke kendte mit valgprogram i detaljer, men de kendte mig måske som et sympatisk menneske. Det er fint med mig, siger Pia Allerslev til Hendes Verden.

Hun fortæller også, at deltagelsen i det populære danse-program på TV 2 blev en fantastisk oplevelse, og at Michael Olesen i dag er en af hendes bedste venner.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Pia Allerslev og Michael Olesen i "Vild med dans". Foto: Camilla Rønde/Ritzau Scanpix (arkiv)

Nygift med "vidunderlig mand"

Pia Allerslev var kultur- og fritidsborgmester fra 2008 til 2013 og børne- og ungdomsborgmester fra 2014 til 2017. Hun er uddannet folkeskolelærer, men ernærer sig ifølge Alt for damerne i dag som selvstændig rådgiver med bestyrelsesarbejde og rådgiver blandt andet Børneulykkesfonden.

Hun har børnene Freja på 13 år og Valdemar på 11 år med Christian Simonsen, som hun blev skilt fra i 2016.

I dag danner hun par med Henrik Uth, som hun blev gift med 22. marts. Det foregik i Egypten, og på Facebook skrev hun blandt andet om den lykkelige dag: "Kunne ikke have ønsket mig en mere perfekt bryllupsdag - eller en mere vidunderlig mand".