Tidligere bankdirektør er blevet løsladt
Politiet frygter, at en tidligere bankdirektør vil stikke af fra sag en om skattesvig, men det afviser retten.

En tidligere bankdirektør fra Midtjylland slipper for at sidde i fængsel, mens politiet arbejder på en sag om groft skattesvig mod ham. En dommer ved retten i Herning har torsdag løsladt manden.

Midt- og Vestjyllands Politi mener, at manden vil stikke af til udlandet for at undgå den kommende straffesag - og havde derfor krævet en varetægtsfængsling.

- Desværre sagde dommeren, at han skulle løslades, siger politiets anklager Gorm Søgaard Lund.

- Dommeren mente, at der var tilstrækkelig mistanke om selve sagens indhold, men at han har så stærk en tilknytning til Danmark, at der ikke er nogen grund til at tro, at han vil flygte til udlandet, hvis han ikke blev varetægtsfængslet, siger han.

Den 69-årige er sigtet for skatteunddragelse for 8,7 millioner kroner, fordi han ifølge anklagerne har fusket med sin ratepension gennem en proforma-adresse i Malaysia.

Sagen er rejst efter en anmeldelse fra Ikast-Brande Kommune og har været under efterforskning i et stykke tid.

Men politiets aflytning af manden har fået politiet til at frygte, at manden ville stikke af til udlandet.

- Han har udtalt i en telefonaflytning, at han måske ville flytte til udlandet og blive der, og det kunne blive Spanien og samtidig har han en flybillet til Spanien her sidst på måneden, siger Gorm Søgaard Lund.

Men dommeren troede på, at mandens tilknytning til Danmark er så stærk, at han nok kommer hjem igen. Og det tolker Gorm Søgaard som et bevis på, at mandens tilknytning er så stærk, at han også er skattepligtig i Danmark.

- Jeg fik at vide, at sagen er god. Men sagen er så god, at han ikke kan være varetægtsfængslet, mens sagen kører, siger han.

Anklageren har endnu ikke besluttet om han vil anke løsladelsen.

- Jeg vil tage stilling til en anke i morgen. Jeg vil gerne have tid til at diskutere sagen med mine kolleger, siger han.

Mandens forsvarer havde i Retten i Herning krævet lukkede døre, men det afviste dommeren.

Den tidligere bankdirektør gik på pension i 2003.

/ritzau/