Tidligere ATP-kollega: Rohde den rigtige
Ingen er bedre kvalificeret, lyder vurderingen af Lars Rohde fra tidligere ATP-kollega Bjarne Graven Larsen.

Lars Rohde er den rigtige mand til jobbet som nationalbankdirektør. Det mener i hvert fald Bjarne Graven Larsen, der gennem en årrække har arbejdet tæt sammen med Lars Rohde i ATPs direktion. I dag er Bjarne Graven Larsen rykket til FIH Erhvervsbank.

- Jeg kan ikke forestille mig nogen overhovedet, der ville være mere kvalificeret til det job, lyder det fine skudsmål fra Bjarne Graven.

Han peger først og fremmest på, at Lars Rohde er uddannet i nationaløkonomi, og at han igennem årene har holdt interessen for dette område stærkt i live.

- Han er meget interesseret i både de økonomiske teorier og udviklingen i verdensøkonomien, siger Bjarne Graven Larsen.

Dertil kommer, at man i ATP med den lange investeringshorisont har skullet inddrage mere langsigtede udviklingstræk, inden beslutningerne blev truffet.

Bjarne Graven Larsen ser yderligere to vigtige grunde til, at Lars Rohde er topkvalificeret.

- Han har en utrolig lang erfaring med arbejde i finansielle virksomheder inden for både realkredit og pension - han kender den finansielle sektor indefra, siger Bjarne Graven Larsen.

Samtidig fremhæver han, at den nye nationalbankdirektør har stor erfaring som topleder og dermed er vant til at træffe store beslutninger.

- Det er vigtigt at have en centralbankchef, som samtidig er uafhængig og forstår det samfund, som han opererer i. Lars Rohde vil finde en rigtig god balance mellem de to ting, vurderer Bjarne Graven Larsen.

/ritzau/