Administration 

Ti modtagere af Fællesskabsprisen udpeget

Årets fællesskabspris går til vidt forskellige personer og grupper over hele landet: "De er tændt af en særlig ild, der sætter dem i stand til at være noget ekstraordinært for deres medborgere," siger Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, som er en af initiativtagerne til prisen.

Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
Fællesskabsprisen 2016 uddeles i dag

I dag, torsdag den 9. Juni, bliver modtagerne af Fællesskabsprisen 2016 hædret ved en stor prisuddeling ombord på skibet Pearl Seaways.

Se de ti vindere nederst i dokumentet

Bag Fællesskabsprisen står Mette Frederiksen (S), ISS, Falck, Dansk Metal, 3F, HK, Professionshøjskolen Metropol, VIA University College, Professionshøjskolen UCC, Post Danmark og PensionDanmark.

Prisen uddeles til i alt ti enkeltpersoner eller grupper, der har gjort en ekstraordinær indsats for fællesskabet i Danmark. Udover æren modtager vinderne også et unikt kunstværk af kunstneren Jesper Dalgaard.

Skibet sejler fra kajen ved Nordhavn kl. 12.00 og er ude på vandet i ca. 3 timer. Mellem taler og uddeling af priser vil Frank Clifforth, Karina Willumsen og Folkeklubben underholde med musikindslag fra scenen. Dina Al-Erhayem er vært.

Prisuddelingen vil blive åbnet med en tale af Mette Frederiksen, der også vil uddele den sidste pris.

- Fællesskabsprisen går til vidt forskellige mennesker. Men de har alle sammen det til fælles, at de er tændt af en særlig ild, der sætter dem i stand til at være noget ekstraordinært for deres medborgere. De arbejder ikke kun for deres egen skyld, men for os alle sammen, siger Mette Frederiksen.

Fællesskabsprisen blev stiftet i 2014. Gennem de sidste tre år har danskerne nomineret over 2000 ildsjæle.

- Jeg er overbevist om, at netop ønsket om samhørighed og om at være sammen, vil udgøre en stor del. For det er så grundlæggende en bestanddel af os alle sammen og af vores land. Fællesskabet er ikke noget, vi påtvinger hinanden. Det er noget, vi vælger at indgå i. Og vi sætter stor pris på dem, der går den ekstra mil for os alle sammen. Når man ser på, hvor mange der er blevet nomineret i dette års Fællesskabspris, forstår man, hvad jeg mener. Det er alt fra grupper af frivillige, der skaber oplevelser for syge børn. Danskere, der tager initiativ i lokalsamfundet. Arbejdskammerater, der altid sikrer et godt socialt arbejdsmiljø. Foreninger, der løfter et stort socialt ansvar og alt derimellem, siger Mette Frederiksen.

Alle nomineringerne kan ses på www.faellesskabsprisen.dk

For deltagelse i prisuddelingen og for flere oplysninger, kontakt venligst PR-ansvarlig Mette Wibeck Olsen på 4075 3476 / mette@wibeck.dk eller projektleder Lillian Bigum på 31317608 / lillian@newdeals.dk

Hent Fællesskabsprisens logo her: http://faellesskabsprisen.dk/vaerktojskassen/

De ti modtagere af Fællesskabsprisen 2016 er:

1. Global Kidz, København

Global Kidz er en frivillig forening, der tilbyder undervisning i dans og bevægelse fra alverdens lande. Foreningen har gennem sine syv års eksistens lagt stor vægt på at inddrage børn og familier med etnisk minoritetsbaggrund, der ikke tidligere har haft en aktiv fritid. Global Kidz's aktiviteter tilbydes i tre udsatte byområder, herunder ydre Nørrebro, hvor foreningen startede. Global Kidz har en showgruppe med børn i alderen 6-12 år, der tager ud og optræder med bollywood-dans, jamaicansk dancehall, hiphop mv. Alene i de sidste par år har børnene optrådt til alverdens lejligheder, fx ved Nationalmuseets Fastelavnsfest, Folkekøkkenets indsamlingsarrangement for Røde Kors, Kulturhavn på Islands Brygge og meget mere. Prisen modtages af foreningens formand Mikala Hoff Skovgaard

2. Aysam Muhammed, Brønderslev

Aysam Muhammed betalte en menneskesmugler for at få lov at flygte til Danmark sammen med sin gravide kone og sin lille søn - nu arbejder han som serviceassistent hos ISS og holder i sin fritid foredrag for andre flygtninge om vejen ind på det danske arbejdsmarked, og om hvad det har betydet for ham og hans familie,at han har fået fast arbejde i Danmark. Han hjælper dem også med jobsøgning og fungerer som tolk. Aysamhar siden sin første arbejdsdag været værdsat af sine nærmeste kollegaer samt af PN Beslag i Brønderslev,som er den kunde, som Aysam arbejder for.

3. Flora Ghosh, Frederiksberg

Flora Ghosh kom til Danmark som 25-årig fra en barndom i Bangladesh med krig, svigt og seksuelt misbrug. Siden har hun taget en uddannelse som socialrådgiver, og hun etablerede i 2011 behandlingstilbuddet LivaRehab, der har til formål at hjælpe kvinder, der som enten har været/er i prostitution, har været udsat for vold eller seksuelt misbrug. LivaRehab tilbyder et forløb med udgangspunkt i den enkelte kvindesbehov. Tilbuddene omfatter bl.a. socialrådgivning, uddannelsesvejledning, gældsrådgivning, psykolog- oglægesamtaler samt coaching. Flora modtog i 2013 Trine Bryld Prisen for sin indsats for udsatte kvinder.

4. Mentorordningen Bryd Unges Ledighed Nu, Landsdækkende

Bryd Unges Ledighed Nu er et mentorprojekt af frivillige erhvervsledere, som rådgiver og støtter udsatte unge mellem 15-30 år, så de kan komme i uddannelse, job eller finde en praktikplads. Mange udsatte ungehar ikke mange chancer for at klare sig gennem en videregående uddannelse, få en praktikplads eller findeet job - bl.a. fordi de ikke har forældre, der kan støtte dem i at organisere hverdagen eller kan hjælpe demmed at skrive en god ansøgning. Det hjælper Bryd Unges Ledighed Nu med - de finder kompetente mentorer, der har tid og overskud til at hjælpe de unge. Ordningen har gode resultater: 71 % af de unge er kommet i job eller i gang med en uddannelse efter de fire måneders mentorforløb. Prisen modtages af projektleder Trine Bruun.

5. Brian Sørensen, Aarhus

Brian Sørensen har i de sidste 20 år viet sit liv til at forbedre levevilkårene for psykisk sårbare. Han har søsat en række aktivitets- & væresteder og sociale projekter for psykisk sårbare, og han har de seneste år stået i spidsen for to succesfulde socialøkonomiske virksomheder Café Kaffegal & ØKOgal, som skaber jobs på særlige vilkår til psykisk sårbare. I 2015 var han ved at dreje nøglen om pga. ændringer i reglerne for socialøkonomisk virksomhed, men med udmeldingen på Facebook om, at "Det er så gak gak, at det bliver farvel og tak', blev den oprindelige lovgivning forlænget, og caféen kunne fortsætte til glæde for de ansatte. I 2015 vandt Café Kaffegal titlen som Byens Bedste Café.

6. Jimmi Jørgensen, Korsør

I fem år levede Jimmi Jørgensen som stofmisbruger og hjemløs. I dag har han vristet sig fri af sin fortid, arbejder som sosu-hjælper og arrangerer i sin fritid bl.a. fællesspisning for ensomme og økonomisk trængte mennesker i Korsør. Desuden har han i de sidste to år arrangeret julefester for folk, som ikke har andresteder at tage hen. Jimmi Jørgensen har selv stået for indsamlingen og skaffet sponsorer, så de gæsterneogså fik julegaver. Derudover har Jimmi arrangeret fastelavn, hvor børn fra familier med en trængtøkonomi kunne slå katten af tønden. Netop nu er Jimmi i færd med at stifte foreningen "Korsør holder sammen", hvis formål er at styrke det kulturelle og sociale sammenhold i Korsør.

7. Pia Isert, Herlev

Pia Isert er pensioneret gymnasielærer og bruger al sin tid på samvær med udsatte og sårbare unge i et af Herlev Kommunes beskæftigelsesprojekter for unge under 30 år, der står udenfor arbejdsmarkedet. Pia er også aktiv omkring Herlev Kommunes fodboldfitness-projekt, der er et projekt i samarbejde med DBU. På trods af den store aldersforskel er Pia fantastisk til at støtte de unge. De unge har alle det tilfælles, at de har diverse psykiske udfordringer eller personlige problemer. Pia Isert sætter en ære i at rådgive, opmuntre og rose de unge, så de genvinder troen på sig selv. Samtidig er hun god til at lytte, og de unge kommer til hende, når de har nogle ting, de har brug for at tale om.

8. Finn Jenne, Skagen

Finn Jenne er fagforeningsmand, og han har i årevis har lagt et stort arbejde i at give Skagens rumænere ordentlige forhold på arbejdsmarkedet såvel som i fritiden. Finn har skabt et netværk til rumænerne, som har udviklet sig enormt igennem gensidig respekt. Finn har holdt møder med rumænerne, hvor der har været fokus på integration, dansk kultur, fritidsinteresser, SKAT, kulturelle tilbud samt den danske arbejdsmarkedsmodel. Med Finn som sparringspartner har mange rumænere meldt sig ind i fagforeningen - og det fællesskab, som det giver dem. Finn har også lykkedes med at få integration af rumænere på dagsordenen i det lokale erhvervsliv. Lokale arbejdsgivere er begyndt at hjælpe de udenlandske medarbejdere med fx sprogundervisning og lokalkendskab. Der bor i mellem 350 og 500 rumænere i Skagen, der alt i alt har omkring 8000 indbyggere.

9. Emmanuel Kwesi Amonoo, Aarhus

Emmanuel Kwesi Amonoo - eller "Sort Humor" som han kalder sig selv - er en århusiansk buschauffør, der elsker sit job og spreder glæde blandt sine passagerer. Emmanuel er en rigtig humørbombe og har altid overskud til at give et smil, en joke eller en hilsen med på vejen. Han ønsker fx alle "god arbejdslyst" ved hvert andet stoppested. Han er altid hjælpsom og venlig, og hvis der opstår problemer, finder han positive løsninger. Det er aldrig kedeligt at køre i bus, når det er med Emmanuel bag rattet!

10. Søren Carlos, Svendborg

Søren Carlos står bag projektet Carlos Kitschen, der har til formål at støtte indsatte til en bedre løsladelse og minimere risikoen for, at de vender tilbage til kriminalitet. Derfor tilbyder Søren - i samarbejde medKriminalforsorgen og High:five - indsatte at komme i praktik i hans café i den sidste del af deres afsoning, og de kan derved begynde en positiv resocialiseringsproces - allerede inden de bliver løsladt. Søren mener, at fællesskaber er for alle. Også dem som i en periode har taget nogle forkerte valg. De indsattes arbejde i cafeen skal bruges til at aflære "fængselsmentaliteten", og cafeen skaber nogle arbejdsmæssige realistiske rammer - og igennem en lind strøm af kunder og arbejdskollegaer, giver det de indsatte en masse social tilvænning.
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.

Et stort bål ude i en sø
Nyheder

Dagens spørgsmål:

Burde Sankthans være en helligdag?

Himmelbjerget og en sø
Krimi

Gode nyheder:

Treårig pige er ude af koma

Rottehale og rottepoter
Dyreliv

Rotte-invasion:

Det skal du holde øje med

Et sankthansbål brænder
Nyheder

Sankthansaften: Sol og vindstille

Et blåt komfur
Krimi

Mast ihjel da han ville flytte komfur

En blond kvinde i rød kjole
Kendte

Britney Spears skal i retten mod sin far

En kæmpe rutschebane
Helt vildt

Fårup Sommerland bygger rutsjebane til 100 mio.

Ipad og Macbook
Advertorial

Annonce

Få dine abonnementer til en fordelagtig pris

Apotek-skilt på facade
Nyheder

Her kan du få din medicin i sommerlandet

Portræt ældre vinde
Helt vildt

Chok: Pludselig stod

der 6 milliarder

kontoen

Mand springer i vandet.
Nyheder

DMI klar med prognose:

Sådan bliver ferievejret

i Danmark

Motorvejsskilt ved Øresundsbroen
Krimi

Danske bilister rammes af sten på svensk motorvej

Gareth Bale på banen
Sport

Skuffet minister:

Holland vil ikke

lukke vores fans ind

Indgang til retten i Svendborg
Krimi

Far dømt:

Voldtog sin datter

gennem fire år

Caroline Fleming på den røde løber
Kendte

Caroline Fleming single igen

Nyheder

Regeringen afviser indgreb på boligmarkedet

kampvogne med Dannebrog i ørken
Nyheder

Sidste danske soldater har forladt Afghanistan

kø
Nyheder

Weekend: Forbered dig på kø

kniv
Krimi

14 år i fængsel: Dræbte gravid kæreste

Med masser af stjerner og flotte ord med på vejen er Cirkusrevyen 2021 udsolgt hele sommeren, og nu kan publikum opleve Ulf Pilgaard og resten af holdet helt frem til oktober.lgaard
Kendte

Ulf Pilgaard fortsætter

grill
Nyheder

Faren lurer: Sådan griller du bedst

søløver
Helt vildt

Søløver flygter: Vil op i båd

Mallorca
Nyheder

Populære rejsemål: Mallorca og Gran Canaria

fodbold
Sport

Danmark fester: Se billederne

italien
Nyheder

Italienerne må smide mundbindet udendørs 

hus
Nyheder

Hvert andet hus sælges inden for to måneder

fest
Sport

Fodboldglade danskere holder folkefest 

Sport

Danmark tæver Rusland og brager i EM-ottendedelsfinalen

billede af Omar Marzouk
Kendte

Omar Marzouk køber hus
for tocifret millionbeløb

billede af en tasmansk djævel
Dyreliv

Djævle har ryddet

ø for pingviner

billede af en mad med mayonnaise
Mad og drikke

Advarsel: Risiko for skimmel i din mayonnaise

billede af voldsom regn på en terrasse
Livsstil

Er du klar til det
næste skybrud?

billede af pasta på en gaffel
Mad og drikke

Advarsel: Denne pasta udgør en sundhedsmæssig risiko

billede af prototypen af den flyvende taxa
Nyheder

Tyskere vil tilbyde lufttaxa til OL

kød og grønsager er lagt på en grill
Mad og drikke

Dagens afsteming: Hvor vild er du med at grille?

billede af Allan Randrup Thomsen
Corona

Ekspert om mandagens coronatal: - Det ser lovende ud

Kronprinsesse Mary står med rød taske
Nyheder

Mary jubler:

Der er håb

halen på en hval ses i vandoverfladen
Nyheder

Jorden har fået

et nyt ocean

billede fra ulykkesstedet
Krimi

Betjent i kritisk tilstand: Formodet flugtbilist sendt bag tremmer

rune klan poserer
Kendte

Klan efter anmeldertæsk:

Det er fandeme svært 

sveriges statsminister i jakke og slips
Nyheder

Sveriges statsminister

er væltet 

Bål i mørke
Nyheder

Grønt lys for

Sankthansbål 

mette frederiksen i blomstret kjole
Nyheder

Laveste opbakning

i 15 måneder 

ko kigger
Nyheder

Giftsag i Korsør:

Ti børn skal tjekkes

oversvømmet område i usa
Nyheder

Ni børn døde

i kæmpe trafikulykke 

vægtløfter i aktion
Sport

Transkønnet vægtløfter

skriver historie 

østre landsret set udefra
Krimi

Kræver livstid:

Far dræbte sine

børns mødre

En sparegris med mundbind på
Nyheder

Regeringen vil have

banker til at overtage

corona-gæld

ambulancer og lægebiler holder på vejen
Krimi

Flugtbilist kørte betjent

ned: Nu er han anholdt

Et togsæt ved en perron.
Nyheder

Kørte på røven

500 gange -

her er straffen

En meget lille baby med slager i en seng. Ved hans hoved er en hånd som ser voldsomt stor ud.
Helt vildt

Fik 0% chance for

at overleve – nu er

han fyldt et år

De blå blink på en politibil
Krimi

Mand kørt ned

efter skænderi

Den store trøje med Christian Eriksens navn og nummer på som kom på banen før kampen mod Belgien.
Sport

Hjulmand: Eriksens besøg

har ændret stemningen

Johanne Schmidt-Nielsen i blå og hvid blomstret skjorte.
Kendte

Johanne Schmidt-Nielsen:

Har fået en søn

En stor alligator sover
Dyreliv

Mød Muja:

Verdens ældste alligator

To biler på en våd vej
Nyheder

Skybrud flere steder i Jylland

En tømrer arbejder med træ
Livsstil

Håndværkerfradraget:

Hvad er op og ned?

En ATV'er flyver gennem luften
Krimi

12-årig dreng i kritisk tilstand efter ulykke 

Folk i nissedragter
Kendte

Nissebanden vender tilbage

En gråhåret mand vinker
Sport

Pinligt:

BBC ville hyre afdød fodboldspiller

En reol med bøger
Bøger

Sommerlæsning: Slug disse klassikere i din ferie

En masse cheerleader-piger i blåt
Helt vildt

Pige med Downs syndrom skåret ud af klassebilledet

En cykel på en kofanger
Krimi

Bilist kører cyklister ned på åben gade

En dame med en schæferhund i Washington
Nyheder

Præsidentens schæferhund er død

en ambulance
Krimi

21-årig mand mister livet efter påkørsel i København

billede af Marianne Jelved
Kendte

Marianne Jelved gjorde noget hun aldrig havde gjort - og besvimede

billede af et blåt EU-sygesikringskort
Rejser

Er dit blå EU-sygesikringskort udløbet?

redningshelikopter ses i luften
Krimi

Far omkommet - ville redde datter i gummibåd

billede af mads langer
Kendte

Mads Langer
er blevet far

martin henriksen ses bag Kristian Thulesen Dahl
Nyheder

DF-formand lægger afstand til partifælles islamtweet

demonstrerende sygeplejersker
Nyheder

Her dropper sygeplejerskerne strejken

Mand i hospitalsseng
Corona

Var indlagt 14

måneder med corona:

Nu er han død

billede af en sundhedsperson
Corona

Her er lørdagens

danske corona-tal

børn leger på græs
Livsstil

Sådan får du dine børn

til at lege sammen
- trods aldersforskel

Demonstrerende sygeplejersker
Nyheder

Dagens spørgsmål: Er det ok, at sygeplejerskerne strejker?

Portræt Thue Ersted Rasmussen
Underholdning

Dansker bliver superskurk

i Hollywood:

Jeg gik helt amok

Redningsmandskab hejses ned i en kran
Nyheder

Skole kollapser:

To dræbt 

Christian Eriksen på banen
Nyheder

Overlæge: Eriksen kan

komme tilbage på banen

portræt af mellemøstlig mand
Krimi

Efterlyst: Kørte betjent

ned og stak af

Mand giver briefing
Nyheder

Parlamentsmedlem anklaget for overgreb