Thyra Frank i modvind: LA-vælgere vil fjerne hende som minister
Thyra Frank er flere gange blevet kritiseret for ikke at have styr på sit fagområde. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix (arkiv)
Kun knap hver femte af Liberal Alliances vælgere vil beholde Thyra Frank som minister, viser måling.

Thyra Frank er ikke kun i modvind i kommunerne efter sit første lovforslag, siden hun blev ældreminister i slutningen af 2016.

Hendes egne vælgere vil nu have hende fjernet som minister. Det skriver Politiken på baggrund af en måling foretaget af analyseinstitutet Megafon.

Kun 19 procent af de adspurgte LA-vælgere vil beholde Thyra Frank på ministerposten.

49 procent svarer at de enten er enige eller overvejende enige i, at LA bør udskifte Thyra Frank med en partikollega i forbindelse med en eventuel kommende ministerrokade, skriver Politiken.

De resterende 32 procent er i tvivl.

Kollega: Thyra gør det godt

Det har ikke været muligt for Politiken, at få en kommentar fra Thyra Frank, men partiets politiske ordfører, Christina Egelund, forsvarer sin partikollega, og siger hun er uenig med målingens udfald:

- Jeg synes, at Thyra Frank gør en god indsats som ældreminister, siger Christina Egelund.

Hun afviser samtidig, at snakke om en mulig ministerrokade. Politiken har tidligere skrevet, at "regeringstoppen pønser på en ministerrokade i løbet af 2018", en rokade "som skal bringe ny energi til det blå regeringshold og øge blå bloks chance for at vinde næste folketingsvalg".

Her bliver Christina Egelund og LA's finansordfører Joachim B. Olsen nævnt som mulige ministeremner.

Fyrer Løkke Thyra?

BT skrev desuden i februar, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) planlægger at gennemføre en regeringsrokade efter påske. Og i den forbindelse står Thyra Frank til at blive fyret.

En fyring vil ikke komme bag på vælgerne generelt. Allerede i juni viste en måling foretaget af Analyse Danmark for Avisen.dk nemlig, at hver tredje vælger gav Thyra Frank dumpekarakter som minister.