Thygesen: Ingen sammenligning med Simonsen
Den nybagte Bundesligaspiller Mikkel Thygesen skal spille i Allan Simonsens gamle trøje: Gladbachs nummer syv. Men han vil ikke høre tale om sammenligninger - "bitte".

Borussia Mönchen Gladbachs nye dansker, Mikkel Thygesen, er klar over, at han skal løfte en tung arv: Før ham har selveste Allan Simonsen spillet i den Gladbach-trøje med nummer syv på ryggen, som Mikkel Thygesen skal bære. I et interview med Gladbachs hjemmeside er den unge dansker dog ydmyg og afviser sammenligninger med den gamle stjerne.

»Jeg ved godt, at Allan Simonsen bar den samme trøje hos Gladbach, men, ’bitte’, man skal ikke sammenligne mig med ham. Han var en helt anden spillertype og han havde en fantastisk karriere, som jeg stadig er langt fra at opnå,« siger Thygesen.

I interviewet med klubbens hjemmeside fortæller han også, at han har haft nogle travle dage op til skiftet.

»De sidste dage var virkeligt hektiske. Mandag aften blev jeg enig med Borussia, og FC Midtjylland var også for et skifte. Tirsdag morgen kørte jeg i bil til København og fløj så til Düsseldorf. Om eftermiddagen var jeg til lægeundersøgelse hos Borussia og skrev kontrakt under. Og i går morges fløj jeg med mandskabet til Portugal,« fortæller han.

I øjeblikket ligger Gladbach på en af ligaens tre nedrykningspladser, og Mikkel Thygesen bekræfter, at hans kontrakt også gælder i tilfælde af nedrykning.

»Naturligvis gælder kontrakten også for 2. Bundesliga. Men det er slet ikke aktuelt for mig. Vi rykker ikke ned,« siger han skråsikkert.

I øjeblikket har Gladbach to point op til redningen.