Thy-aktivister truer med hårdere metoder
Kampen om træerne i Østerild Klitplantage bliver optrappet de kommende dage. Foto: Polfoto, Cathrine Ertmann
Kampen om træerne i Østerild Klitplantage vil blive optrappet. Vi vil gå langt for at beskytte træerne, siger aktivist.

Konflikten omkring træfældningen i Østerild Klitplantage vil blive ved med at eskalere.

Aktivisterne, som igen i dag har forhindret træfældningen ved Thy, der skal bane vej for et vindmølletestcenter, er ikke bange for at bruge hårde metoder. Det fortæller en anonym aktivist til Newspaq.

"Vi venter på, at aktivisterne bliver fjernet, så skal vi i gang med de hårde metoder. Vi skal jo bare holde dem tilbage i tre uger ind til eu-domstolen er kommet med en afklaring," siger aktivisten til Newspaq.

Aktivisternes vrede skyldes, at Naturstyrelsen har besluttet at gå i gang med træfældningen, inden EU-Kommisionen kommer med en retningsgivende reaktion på en klage indgivet af Danmarks Naturfredningsforening.

Danmarks Naturforening stiller sig ligesom aktivisterne uforstående over for, at Naturstyrelsen ikke vil vente på en reaktion fra EU-Kommisionen.

Men det er ifølge miljøminister Karen Elleman ikke nødvendigt. Naturstyrelsen har derfor forsikret, at træfældningen vil begynde i denne uge.

"Hvis det viser sig, at vi gentagne gange ikke kan udføre vores arbejde, så må vi jo bede politiet om hjælp," siger skovrider ved Naturstyrelsen Ditte Svendsen til Newspaq.

Men det afskrækker ikke aktivisterne. I første omgang lænker de sig til træerne. De er også i færd med at grave huller for at hindre adgangen til træerne. Men når det ikke længere er nok, står en mere hårdkogt gruppe altså klar.

"Vi vil gå langt. Jeg skal ikke fortælle, hvad vi har tænkt os at gøre, men de (Naturstyrelsen og politiet, red.) skal bare holdes tilbage i tre uger," siger aktivisten til Newspaq.

"Vi er et par hundrede stykker. Lige nu. Men der står også folk i bero. Så det er jo bare med at gribe telefonen. Det er alverdens folk fra hele Skandinavien, som er kommet for at protestere."