Thulesen svarer igen efter krigserklæring: Frygter hende ikke
- Det ville have været fedest, hvis jeg var sønderjyde, og det bliver et stort ansvar som udefrakommende at skulle repræsentere Sydjylland i Folketinget, sagde Pernille Vermund blandt andet, da hun torsdag udfordrede Kristian Thulesen Dahl i hans eget pastorat. Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen og Michael Drost-Hansen/Ritzau Scanpix (arkiv)
Pernille Vermund og Nye Borgerlige er en trussel for de syd- og sønderjyske kommuner, siger Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl.

At partileder Pernille Vermund gør Kristian Thulesen Dahl til hovedmodstander i Nye Borgerliges kamp for at komme i Folketinget, handler om at blive valgt.

Det siger Kristian Thulesen Dahl til JydskeVestkysten.

Pernille Vermund meddelte torsdag, at hun stiller op som sit partis spidskandidat i Kristian Thulesen Dahls højborg: Sydjyllands Storkreds.

Kristian Thulesen Dahl mener desuden, at det handler om, at DF-vælgerne er "er lette at fange":

- Men det er ikke særligt konstruktivt at bruge kræfterne på at bekæmpe hinanden. Vi burde bekæmpe dem, der politisk vil noget helt andet på udlændingeområdet, siger Kristian Thulesen Dahl til JydskeVestkysten, og åbner dermed en dør for et samarbejde mellem Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige.

Kristian Thulesen Dahl spår desuden, at det vil lykkes Nye Borgerlige at få sæde på Christiansborg ved næste valg til Folketinget, men frygter ikke, at det bliver på Dansk Folkepartis bekostning.

Det er Nye Borgerlige for liberale til i forhold til Dansk Folkeparti, siger han:

- Jeg kender mange af vores vælgere, og jeg ved at mange af dem er optagede af, at vi har et Danmark i balance, siger han, og peger på det kommunale udligningssystem, som Nye Borgerlige ønsker at afskaffe:

- Det risikerer at trække tæppet væk under nogle kommuner i Syd- og Sønderjylland, siger han.