Thulesen: Kæmpe opgave at tage over
Kristian Thulesen Dahl fastslår, at den politiske linje i Dansk Folkeparti er "fuldstændig uanfægtet".

Kristian Thulesen Dahl fastslår, at der ikke vil blive ændret en tøddel ved Dansk Folkepartis politik, når han efter alt at dømme overtager posten som formand efter Pia Kjærsgaard.

- Lad mig understrege, at den politiske linje i Dansk Folkeparti vil være fuldstændig uanfægtet af det her. Vi er jo på den måde, man kender os, selvom vi rokerer rundt på posterne, siger Kristian Thulesen Dahl, der - trods Pia Kjærsgaards og egen velsignelse - formelt set stadig skal vælges til posten på partiets årsmøde til september.

- Jeg vil engagere mig meget, meget kraftigt i værdidebatten, siger han.

Kristian Thulesen Dahl ville på dagens pressemøde om Pia Kjærsgaards afgang ikke kommentere, hvem der skal være partiets nummer to efter det ventede formandsskifte på partiets landsmøde.

- Vi tager tingene i den rigtige rækkefølge. Det første er, at vi har et årsmøde til september, siger han.

- Jeg stiller op til formandsposten, og jeg er meget ydmyg over for opgaven i den forstand, at det jo er en kæmpe opgave at tage over efter Pia. Hun er en ener i dansk politik, og som har fyldt meget på formandsposten, siger den nuværende finansordfører.

Kristian Thulesen Dahl var i sin tid med til at stifte partiet tilbage i 1995 sammen med Pia Kjærsgaard, da de brød med Fremskridtspartiet.

Siden har de to kørt et tæt parløb, og på dagens pressemøde betegnede Pia Kjærsgaard sin mangeårige højre hånd som "kronprins Kristian".

- Jeg har været klar over i en rum tid, at det kunne komme hertil, og jeg har prøvet at forberede mig. Jeg glæder mig faktisk til opgaven, hvis medlemmerne giver mig ansvaret, lyder det fra Kristian Thulesen Dahl.

/ritzau/