Thulesen Dahl med opsang til chefer: Skru ned for kravene og red de ansatte fra stress
DF-formand Kristian Thulesen Dahl peger på, at der mangler accept blandt ledere af, at godt arbejde er bedre end meget arbejde. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix
DF-formanden advarer virksomhederne om at squeeze det sidste ud af folk, så de går ned med stress og risikerer helt at falde ud af arbedsmarkedet. Kvalitet i arbejdet er bedre end kvantitet, siger Kristian Thulesen Dahl.

Stress er den største udfordring på det danske arbejdsmarked i 2017. Sådan lyder danskernes egen vurdering i en undersøgelse, Ugebrevet A4 har foretaget.

Så hvordan løser man det problem?

Man stopper med at presse sine medarbejdere til det yderste, lyder anbefalingen fra formanden for Dansk Folkeparti. 

- Det er bedre at have kvalitet i arbejdet end kvantitet. Det er bedre, at man har medarbejdere, der hver dag kan levere et indholdsmæssigt rigtig dygtigt arbejde i et vist antal timer frem for, at de lige skal levere en halv time eller en time mere. Så bliver alt det, der samlet set er lavet, måske af ringere kvalitet, siger Kristian Thulesen Dahl.

En ny undersøgelse, som kommunikationsfirmaet Radius i samarbejde med analysefirmaet Userneeds har foretaget for pensionsselskabet Skandia, giver et fingerpeg om, hvor galt, det står til.

Ud af 406 små og mellemstore virksomheder har mere end halvdelen inden for de sidste to år haft en eller flere medarbejdere, som har været sygemeldte i mere end tre uger i træk. Af dem angiver næsten halvdelen – 47 procent – stress som årsag til sygefraværet. Det skriver Ugebrevet A4.

Og alligevel har langt de færreste virksomheder en strategi for, hvordan man kommer problemet til livs. Men det er bydende nødvendigt, at arbejdspladserne tager problemet alvorligt, mener Kristian Thulesen Dahl.

- Men det er også bare en grundlæggende forståelse af, at når lederne tilrettelægger tingene i en virksomhed eller den offentlige sektor, er det bedre at have nogle topmotiverede folk, som leverer hver eneste dag, end at ville squeeze det sidste ud af folk i et omfang, så de går ned med stress og forlader arbejdsmarkedet.

Mange efterlyser flere penge til Arbejdstilsynet, som du har været med til at spare væk på finansloven?

- Med den finanslov vi har fået lavet for i år, har vi sikret indsatsen sådan generelt i forhold til social dumping - og at der skal være ordentlige vilkår - at det set over flere år er kommet rimeligvis på plads, siger Kristian Thulesen Dahl.

Stress-bekæmpelse handler ifølge DF-formanden også om at kæmpe imod social dumping og sikre, at der ikke er et pres på danske løn- og arbejdsvilkår fra blandt andre østeuropæere.

Set med Kristian Thulesen Dahls briller er det nemlig social dumping og pres på danske løn- og arbejdsforhold, der er de to største udfordringer på det danske arbejdsmarked i 2017. 

via Listen To News