Thorning vil ikke møde Espersen
Socialdemokraternes statsministerkandidat er ikke tilfreds med en invitation til debat fra justitsminister Lene Espersen. Helle Thorning-Schmidt vil kun duellere med Fogh.

Justitsminister Lene Espersen (K) er ikke god nok til socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, skriver Dato.

»Helle Thorning-Schmidt vil ikke spilde sin tid på en tilfældig minister,« siger hendes partisekretær Henrik Dam Kristensen, efter at justitsminister Lene Espersen har tilbudt at stille op til politisk debat som svar på, at socialdemokraterne har langet ud efter Fogh, der har afvist at møde Thorning.

Fogh mener ikke, at Socialdemokraterne politik er klar nok til at tage en politisk debat.

»Helle stiller gerne op mod andre partiledere. Og Lene Espersen er kun minister, ikke sandt,« siger Henrik Dam Kristensen til dato. Han lover dog at finde en passende debattør til justitsministeren på hendes eget niveau. Det kunne for eksempel være socialdemokraternes retsordfører, Morten Bødskov.

»Det giver ikke rigtig nogen mening, at Helle skal diskutere med Lene, når hun ikke er partiformand. Men de kan komme med Fogh. Så skal hun nok stille op,« siger Henrik Dam Kristensen til dato.

Det får justitsminister Lene Espersen til at anklage Helle Thorning-­Schmidt for at gemme sig.

»En minister har normalt 100 dage til at sætte sig ind i sit område. Indtil videre har Helle haft 600 dage. Jeg anerkender at hun som formand har gjort mange gode ting. Det har været en stor opgave at samle partiet, men nu må tidspunktet komme, hvor vi får nogle svar,« siger Lene Espersen. Hun vil gerne vil vide, hvad Socialdemokraterne kan blive enige med de Radikale og SF om.