Thorning: V vil sænke timeløn til 30 kr.
Danskerne kan komme til at arbejde til 30 kroner i timen med Venstres forslag, mener statsministeren.

Lønmodtagerne kan underbydes af udlændinge, som arbejder til 30 kroner i timen, hvis Venstre få gennemført sit forslag, så lønmodtagere på udenlandske overenskomster kan arbejde uhindret i Danmark.

- Uden de redskaber, som Venstre og Dansk Folkeparti vil afskaffe, så har danske lønmodtagere rent ud sagt ikke en chance for at kæmpe for deres rettigheder. Det kan betyde, at der vil være timelønninger til 30 kroner i timen i Danmark.

Det siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) efter Socialdemokraternes sommergruppemøde i Helsingør.

Socialdemokraterne er "lodret imod"forslaget, siger Helle Thorning-Schmidt.

- Vi vil ikke tage rettigheder fra danske lønmodtagere. De tager som en selvfølge, at vi har et arbejdsmarked, hvor man får en fornuftig løn, som man kan leve af.

- Et arbejdsmarked, som man ikke bliver syg af ved at gå på arbejde, og hvor man er dækket, hvis man bliver ramt af sygdom, siger statsministeren.

Venstres næstformand, Kristian Jensen, affejer anklagen som et "pinligt forsøg på at aflede opmærksomheden fra egne og regeringens problemer".

Socialdemokraterne har indledt en skræmmekampagne mod Venstre, mener han.

- Men jeg synes nu, at frem for at indrykke annoncer, der kun har til formål at skræmme vælgerne og tækkes fagbevægelsen, så burde Socialdemokraterne bruge deres tid på at fortælle danskerne, hvordan de vil løse nationens problemer med blandt andet stigende ledighed og en økonomi, som fortsat har behov for reformer, siger Kristian Jensen.

Annoncerne udspringer af konflikten fra Restaurant Vejlegården, som 3F har blokeret, fordi fagforbundet er utilfreds med, at restauranten har indgået en overenskomst med konkurrenten Kristelig Fagbevægelse, siger han i en skriftlig kommentar.

/ritzau/