Thorning: Stephen er ikke homoseksuel
På tirsdag starter skattesagskomissionen. Her bliver blandt andet tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen indkaldt som vidne. Foto: Finn Frandsen / POLFOTO
Statsministerpars revisor i skattesag er ophavsmand til rygte om, at Stephen Kinnock skulle være homoseksuel.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) tager nu det helt usædvanlige skridt at dementere rygter om, at hendes mand, Stephen Kinnock, er homoseksuel.

- Det er ikke sandt. Og det bliver aldrig sandt, siger statsministeren i et interview med Politiken lørdag.

Rygterne om Kinnocks seksuelle orientering dukkede op i forbindelse med behandlingen af Helle Thorning-Schmidts og Stephen Kinnocks skattesag tilbage i 2010. Den gang måtte parret offentligt dementere, at de skulle skilles.

Nu viser det sig, at parrets egen revisor i skattesagen, Frode Holm, ifølge Skat København er ophavsmand til rygtet om Kinnock.

Formanden for skattesagskommissionen gav for en uge siden Helle Thorning-Schmidt et brev med oplysninger om et bilag, der gengiver udtalelser fra Frode Holm. Udtalelserne fremkom på et møde om skattesagen.

Teksten er udformet af skattedirektør Lisbeth Rasmussen i Skat København 26. august 2010, og i teksten står:

"Efter længere tids drøftelser fortæller Frode Holm, at SK (Stephen Kinnock, red.) er biseksuel/homoseksuel".

Helle Thorning-Schmidt afviser over for Politiken, at hendes mand er biseksuel eller homoseksuel.

- For det første synes jeg ikke, det er et spørgsmål, man skal svare på. Men nej, det er han ikke, siger hun og fortsætter:

- Jeg skal være ærlig at sige, at det var rigtig svært for familien, måske særligt for børnene at blive mødt med den slags rygter. Derfor har vi brug for som familie at sige, at selv om man gentager en påstand tilstrækkelig mange gange, så bliver den ikke nødvendigvis sand.

Statsministerparret har samtidig besluttet at offentliggøre den skatteafgørelse, som Skat København traf i 2010.

- Det gør vi for at lægge alle myter ned om, hvad der står i brevet. Men også om, hvad der ikke står i brevet, siger Thorning-Schmidt.

Det var artikler i dagbladet BT, der i sommeren 2010 førte til en undersøgelse i Skat af, om Thorning-Schmidts mand skulle betale skat i Danmark, selv om han boede og arbejdede i Schweiz.

16. september afgjorde Skat København, at det skulle han ikke. Et år efter blev den fortrolige afgørelse lækket til BT.

Da det senere kom frem, at Skatteministeriets departementschef, Peter Loft, havde blandet sig i sagsbehandlingen, besluttede regeringen i december sidste år at nedsætte en kommission til at undersøge sagen.

Det er forberedelserne til kommissionens arbejde, der har bragt de nye oplysninger frem om, hvad Frode Holm skal have sagt om Kinnocks seksualitet.

I et indlæg i Politiken lørdag skriver Helle Thorning-Schmidt, at Frode Holm mener, at han er blevet misforstået. Hun oplyser samtidig, at han ikke ikke længere er parrets revisor.

Ritzau har været i kontakt med Frode Holms hustru, som oplyser, at han er i udlandet og derfor ikke er til at træffe.

Skattesagskommissionens begynder sine afhøringer på tirsdag og skal behandle Helle Thornings-Schmidts skattesag. Blandt andet hvordan Skats afgørelse kunne blive lækket.