Thorning: Ingen ny forlængelse af dagpengene
Der bliver ikke nogen ny forlængelse af dagpengene, slår statsministeren fast i dag. Foto: Finn Frandsen / POLFOTO
Regeringen kan komme tæt på en løsning for de danskere, der risikerer at miste dagpenge, siger Thorning.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er igen under hård beskydning for at finde en løsning for de danskere, som risikerer at miste deres dagpenge til nytår.

På partiets sommergruppemøde blev statsministeren bombarderet med spørgsmål om, hvordan Socialdemokraterne før valget kunne være imod forkortelsen af dagpengeperioden, men nu ikke vil forlænge den, selvom arbejdsløsheden stiger.

- Vi har gjort, hvad vi kunne for at reparerer på den afkortede dagpengeperiode. Hvis vi ikke havde fået en ny regering, så havde vi ikke fået en forlængelse på et halvt år. Og nu gør vi alt, hvad vi kan for at skabe arbejdspladser, siger Helle Thorning-Schmidt.

Men hun fastslår samtidig, at regeringen ikke vil lave en ny midlertidig forlængelse af dagpengeperioden.

- Regeringens holdning er ret klar, vi kommer ikke til at forlænge dagpengeperioden. Jo længere tid man er på dagpenge, jo sværere er det at finde job. Derfor vil vi gøre, hvad vi kan for at afbøde og sikre job.

- Hver enkelt skal have tilbud og hjælp til at finde job, siger Helle Thorning-Schmidt.

Statsministeren afviser også - lidt mindre håndfast - at ændre i genoptjeningsperioden, som er blevet fordoblet fra 26 til 52 uger.

- Det er ikke en del af regeringens planer på nuværende tidspunkt, siger Helle Thorning-Schmidt, som dermed måske åbner en lille dør på klem for Enhedslisten.

Statsministeren mener, at det kan lykkes beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) og arbejdsmarkedets parter, KL og A-kasserne at komme tæt på at hjælpe alle de danskere, der bliver ramt af den forkortede dagpengeperiode.

Men Helle Thorning-Schmidt kan ikke give en garanti for, at alle blive hjulpet.

- Jeg kan ikke give en garanti for, at der er job til alle.

- Det vigtige for den enkelte er, at vi gør en målrettet indsats for, at man kommer i arbejde.

- Det kan godt være, at vi kan komme rigtig langt med at skaffe den enkelte uddannelse, jobrotation, plads på virksomhed eller et nyt job, siger Helle Thorning-Schmidt.