Thorkild Simonsen åbner døre for byggematador

»Du kan tidligst få et møde om et par måneder.«
Sådan lød beskeden til Jan Rasmussen, da den administrerende direktør for ejendomsselskabet Frederiksbjerg Ejendomme ville have et møde med Odenses nye konservative borgmester Jan Boye.
Slukøret overbragte direktøren budskabet til sin bestyrelsesformand, den tidligere Århus-borgmester Thorkild Simonsen.
»Men Thorkild tog det helt roligt. Han sagde bare, "vent en times tid." Efter en time ringede Thorkild så tilbage og sagde, at vi havde en aftale med Jan Boye klokken 13 dagen efter,« fortæller Jan Rasmussen grinende.
Selskabet fik opgaven i Odense - opførelsen af det gigantiske center Mary s med boliger, butikker og kontorer i stil med Århus Bruuns Galleri. Og ifølge Jan Rasmussen skyldes handlen ikke mindst Thorkilds gode navn og ry.
»Der hersker en enorm respekt for ham overalt. Alle lytter, når Thorkild taler – uanset om det er en garvet forretningsmand eller en konservativ borgmester.«
Selv erkender den farverige ekspolitiker, at det er et dramatisk spring at skifte rollen som folkekær borgmester ud med jobbet som strategisk forretningsmand.
»Det kan måske godt lyde lidt mærkeligt, at en gammel politiker skal til at lege med ejendomme,« siger Thorkild Simonsen.
»Men jeg gik altså kun ind i branchen, fordi min gamle ven bad mig om det,« siger han.