Thorbjørn Olesen vil gentage golftriumf i Australien
Thorbjørn Olesen spiller i Perth i weekenden. Foto: Rene Schütze/Fotograf Renz Schÿtze
I 2014 var sejren i Perth begyndelsen på en god periode for Thorbjørn Olesen. Nu skal titlen forsvares.

Den danske golfspiller Thorbjørn Olesen ser frem til at få muligheden for at forsvare sin titel i European Tour-turneringen Perth International, der begynder torsdag i Australien.

Turneringen blev senest afviklet i 2014, hvor Thorbjørn Olesen vandt. Den sejr var startskuddet til en god periode for den 26-årige dansker.

- Min sæson blev vendt på hovedet med sejren i 2014. Jeg havde det vanskeligt indtil da, men sejren sikrede mig deltagelse i den afsluttende del af sæsonen, og jeg sluttede godt af med gode resultater efterfølgende.

- Jeg havde ingen forventninger dengang, men jeg formåede at levere nogle gode slag og resultater, så selvtilliden kom tilbage.

- Jeg nød virkelig den uge, og jeg glæder mig til at spille der igen. Jeg ser virkelig frem til at forsvare min titel, siger Thorbjørn Olesen ifølge Skysports.

Sejren i 2014 sendte også danskeren tilbage i top-100 på verdensranglisten. Aktuelt er han nummer 60 i verden.

I de to første runder af årets turnering i Perth skal Thorbjørn Olesen gå i bold med den sydafrikanske turneringsfavorit Louis Oosthuizen, der er nummer 21 på verdensranglisten, og australieren Greg Chalmers, der ligger nummer 380.

Sidste år vandt Thorbjørn Olesen turneringen Alfred Dunhill Links Championship. Hans bedste placering i år er en delt andenplads i Qatar Masters i slutningen af januar.

Fire andre danskere deltagere i weekendens turnering i Perth: Lucas Bjerregaard, Morten Ørum Madsen, Joachim B. Hansen og Lasse Jensen.

/ritzau/