Thorbjørn Olesen ender i top-10 i major
Thorbjørn Olesen endte akkurat i top-10 i major-turneringen British Open, som Ernie Els overraskende vandt.

Det lugtede lidt af et topresultat for Thorbjørn Olesen ved golfturneringen British Open, og det endte da også med en mere end godkendt top-10-placering for danskeren. Sydafrikaneren Ernie Els vandt turneringen.

Men Thorbjørn Olesen gik lidt skuffende søndagens afsluttende finalerunde i fire slag over banens par, og det sendte ham ned på en delt niendeplads.

Lørdag var Thorbjørn Olesen oppe at snuse til top-3, hvor også store kendte navne som Tiger Woods og Ernie Els lå og kæmpede.

Med runder i 69, 66 og 71 slag torsdag, fredag og lørdag kunne søndagens runde i 74 slag ikke ødelægge en flot præstation fra Thorbjørn Olesen, som sidste år debuterede i turneringen og missede cuttet.

Thomas Bjørn var den anden danske deltager, som havde klaret cuttet i årets turnering, men den langt mere rutinerede dansker endte som delt nummer 54. Søndag gik Bjørn en runde i syv slag over par.

Det blev højst overraskende Ernie Els, som vandt British Open, efter han inden søndagens finalerunde ellers var seks slag dårligere end den førende australier Adam Scott.

Adam Scott førte British Open klart inden de sidste fire huller og kunne kun trues af Ernie Els, som endte med at vinde på grund af fire kedelige bogeyer fra Adam Scott på de sidste fire huller.

Tiger Woods viste også god form og kom i klubhuset som delt nummer tre i turneringen.

/ritzau/