Thomas Sørensen siger stop på landsholdet
101 kampe blev det til for den høje keeper i de danske farver. Foto: Kim Agersten / POLFOTO
Målmand Thomas Sørensen stopper på fodboldlandsholdet, meddeler DBU.

Målmand Thomas Sørensen han spillet 101 landskampe, og han kommer ikke til at spille flere.

Landsholdsmålmanden stopper på fodboldlandsholdet, oplyser Dansk Boldspil-Union.

- Det har været hårdt at skulle komme frem til denne beslutning. Landsholdet var mit helt store mål som barn og ung, og siden har det været en rigtig stor del af mit liv.

- Men jeg har drøftet min situation med både Morten Olsen og Lars Høgh (målmandstræner, red.) og selvfølgelig min familie, så min beslutning er velovervejet, siger Thomas Sørensen i en pressemeddelelse.

Thomas Sørensen, der i dag spiller i Stoke, debuterede for landsholdet i 1999 og overtog senere målmandsposten, da Peter Schmeichel indstillede karrieren.

Han skulle have været med til sommerens EM-slutrunde, men en rygskade holdt ham ude, og Evian-målmand Stephan Andersen tog over.

- Jeg er 36 år, og jeg skal erkende, at jeg kan mærke den ekstra fysiske belastning, det kræver at være landsholdsspiller. Jeg stopper derfor af hensyn til resten af min karriere og for ikke at sætte mig mellem to stole.

- Jeg har altid gerne ville stoppe på toppen af min landsholdskarriere, og den tid er nu kommet.

- Samtidig er vi jo rigtigt godt besat på målmandsposten. Stephan stod jo fantastisk ved slutrunden, og Anders (Lindegaard, red.) er også helt klar.

- Så derfor er det også med god samvittighed, jeg melder fra nu, så Morten og de andre ved, hvad de skal satse på til den kommende VM-kvalifikationsturnering. Så for mig drejer det sig udelukkende om at komme tilbage på holdet her i Stoke, siger Thomas Sørensen.

Meddelelsen om Thomas Sørensens landsholdsstop kommer dagen efter, at den tidligere anfører Christian Poulsen også valgte at stoppe i den rød-hvide trøje.