Thomas Skov på afvænning: Jeg har et problem
Thomas Skov brugte for meget tid på telefonen. (Foto: Foto: Katrine Emilie Andersen/Scanpix/Arkiv)
Over 100 gange om dagen kan Thomas Skov hive mobilen op af lommen, men nu skal det være slut.

For mange er telefonen en uundværlig del af hverdagen, men for nogle kan telefonforbruget også eskalere.

En af dem, som har oplevet det, er tv-værten Thomas Skov. Det fortæller han på årets Roskilde Festival.

- Jeg har installeret en app, hvor man kan se, hvor meget man bruger sin mobil, og det var lidt af en øjenåbner, siger Thomas Skov.

Jeg har et problem

App'en afslørede, at han nemt kunne bruge sin mobil fem timer hver dag, og at det lille stykke elektronik de fleste dage blev hevet op af lommen over 100 gange.

Erkendelsen af at han brugte for meget tid med næsen i en skærm kom ikke til Thomas Skov af sig selv. Han blev kontaktet om muligheden for at være med i et program om netop skærmafhængighed, og dét satte tankerne i gang.

- Jeg blev spurgt, om jeg ville være med, og først tænkte jeg, at jeg har ikke noget problem, men så bagefter slog det mig: "gud jo, jeg har et problem", fortæller Skov.

Derfor takkede han ja til at være forsøgskaninen i et radioprogram, der skal hjælpe ham og lytterne til at slukke for skærmene. Alle slags skærme, men for Skov er der ingen tvivl om, at mobilen er den værste.

Spild af tid 

- Den er hele tiden i hånden på mig, og når først man begynder at lægge mærke til det, så er det helt vildt, hvor meget tid man spilder på den måde, siger Skov.

Radioprogrammet "Jeg er mobilafhængig" har premiere på P1, fredag den 7. juli klokken 11.30, så selv om tv-værten tidligere har kastet sig over "grammatik for dummies", medgiver han, at han er langt hjemmefra stilmæssigt.

- Det er klart i den klogere ende af de ting, jeg har lavet før, griner Thomas Skov.

/ritzau/FOKUS
via Listen To News