Thomas Mogensen siger nej til Wilbek
Den danske playmaker tager en frivillig og midlertidig pause fra landsholdet for at pleje klubkarrieren.

Den danske håndboldprofil Thomas Mogensen vil holde en pause fra det danske landshold, og derfor er han foreløbig ikke aktuel for landstræner Ulrik Wilbek.

- Efter at have haft et rigtig tæt og hårdt program de seneste par år har jeg efter samtaler med mine nærmeste omkring mig besluttet mig for at holde en frivillig pause, siger playmakeren på sin hjemmeside.

- Jeg har stadig rigtig stor lyst til at spille håndbold i mange år frem - også på landsholdet. For ikke at miste lysten og motivationen samt blive for hårdt belastet fysisk og mentalt, tror jeg på, at dette kan være den rigtige løsning for mig på den lange bane, siger han.

Flensburg-Handewitt-spilleren understreger, at beslutningen kun er midlertidig. Hvis han stadig er aktuel til landsholdet til den tid, vil han gerne have EM-slutrunden i Danmark med.

- EM på hjemmebane i 2014 er et stort mål for mig at blive en del af, og her kan jeg forhåbentlig top-præstere, hvis jeg til den tid er at finde på landsholdet igen. Men der er ingen garantier i livet, heller ikke for mig, lyder det fra Mogensen.

29-årige Thomas Mogensen var i januar med til at vinde EM i Serbien og var senest med ved OL i London.

/ritzau/