Thierry Henry er ny assistenttræner for Belgien
Den tidligere Arsenal- og Barcelonastjerne skal hjælpe Belgien med at komme til VM i fodbold.
Thierry Henry var torsdag med til at trække lod til Champions League-gruppespillet, men nu skal han igen i træningstøjet, da han skal være assistenttræner for det belgiske landshold.
Thierry Henry var torsdag med til at trække lod til Champions League-gruppespillet, men nu skal han igen i træningstøjet, da han skal være assistenttræner for det belgiske landshold. Foto: Claude Paris/AP

Den tidligere franske fodboldstjerne Thierry Henry har fået job som assistenttræner for det belgiske landshold, fortæller landstræner Roberto Martínez fredag, skriver AFP.

- Thierry Henry er en vigtig brik. Han vil bidrage med noget anderledes, og han sagde straks ja til jobbet, siger Martinez, som blev udnævnt til landstræner i starten af august, efter at den tidligere træner, Marc Wilmots, blev fyret.

- Vi er her alle for at hjælpe til med at få udviklet de talenter, vi (Belgien, red.) har. Vi skal hjælpe og støtte spillerne.

Den første test for det nye landstrænerteam er en venskabskamp mod Spanien 1. september, hvorefter det går løs med kvalifikationen til VM mod Cypern 6. september.

Belgien må til kampene undvære anfører Vincent Kompany, da han døjer med en skade.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.