The double større end landsholdet.
De var store talenter med store karrierer foran sig. Det danske fodboldlandshold var drømmen, og drømmen blev til virkelighed. Én enkelt gang. Nyhedsavisen forsøger at finde forklaringen på disse One hit wonders, der nåede landsholdet – og røg fluks ud i

I Brøndby er han er stadig kendt og elsket under navnet Bomber Bo, men Bo Hansen fik aldrig lov at bombe på landsholdet, for det blev kun til en enkelt halvleg mod Saudi Arabien i Intercontinental Cup den 8. Januar 1995.

»Det gik nok lidt for stærkt med at komme på landsholdet. Bare et år tidligere sad jeg jo selv og jublede hjemme i sofaen, når landsholdet skulle spille,« husker Bo Hansen, der var amatør, da han debuterede i en alder af 22 år.

»Jeg boede stadig hjemme i Holstebro og pendlede til Brøndby, fordi jeg skulle gøre min uddannelse som grafisk trykker færdig.«

God nok til VM-holdet

Uddannelsen sluttede samtidig med landsholdskarrieren, og livet som professionel i Brøndby begyndte måneden efter i februar 1995, men blev hurtigt stoppet midlertidigt af en skade, der holdt ham ude og væk fra landsholdet længe. Men herefter bombede Bo videre, og mener selv, han var god nok til det landshold, der i 1998 opnåede det bedste danske resultat ved et VM nogensinde.

»Jeg var selvfølgelig skuffet over ikke at blive udtaget, det skal man jo være. Omvendt var der mange andre gode angribere som Peter Møller og Ebbe Sand på det tidspunkt, og de gjorde det jo rigtig godt til VM,« siger Bo Hansen, der alligevel nåede karrierens højdepunkt i 1998, da han vandt The Double og kvalificerede sig til Champions League med Brøndby.

Prof i England

Senere var Bo Hansen med til at spille Bolton op i Premier League, hvor han blandt andet nåede atslå Manchester United på Old Trafford. Karrieren fik en trist afslutning i 2005 i FC Midtjylland, da Bo Hansen blev erklæret fodboldinvalid med slidgigt i det ene knæ.

I dag arbejder Bo Hansen som grafisk trykker på sin gamle læreplads i Holstebro, og når han tænker tilbage på karrieren, er det tiden i England og The double med Brøndby, der står som de største begivenheder foran den korte landsholdkarriere.