Terry risikerer fortsat straf for racisme
John Terry er frifundet for racisme, men risikerer fortsat at blive straffet af det engelske fodboldforbund.

Den tidligere anfører for det engelske landshold John Terry blev fredag frikendt for racisme mod Queens Park Rangers-spilleren Anton Ferdinand, men kan alligevel ikke lægge sagen bag sig endnu.

Således risikerer Chelsea-spilleren fortsat at blive straffet med karantæne, da det engelske fodboldforbund (FA) ikke har tænkt sig at glemme den 31-årige spillers opførsel.

FA udtalte fredag, at forbundet har taget frikendelsen til efterretning, og at forbundet nu vil afslutte sin egen efterforskning.

Og det kan meget vel resultere i en karantæne, vurderer Simon Boyes, der er lektor ved Nottingham Law School.

- FA har helt andre ting, det kan sigte folk for, end en normal domstol har - for eksempel at bringe fodboldspillet i miskredit, hvilket kræver et helt andet bevisgrundlag, siger Boyes til nyhedsbureauet AFP.

John Terry har selv indrømmet at have råbt "black cunt" (sorte kusse) til den farvede Queens Park Rangers-spiller. Han insisterer dog på at have råbt, at han netop ikke havde sagt "black cunt" og blev på den baggrund ikke dømt i retten.

Den forklaring vil imidlertid ikke nødvendigvis redde Terry, når det gælder FA's sanktioner, vurderer Boyes.

- Jeg bliver overrasket, hvis der ikke er en disciplinær straf på vej. Det er ikke nødvendigvis racismerelateret. Der er andre aspekter så som spillernes opførsel, de kan dømmes for, siger han til AFP.

John Terry risikerer en karantæne af samme længde, som den der i sidste sæson ramte Liverpools Luis Suárez.

Han blev idømt otte dages karantæne for at bruge racistiske udtryk mod Manchester Uniteds Patrice Evra tilbage i oktober.

Også Anton Ferdinand risikerer at få karantæne for at bringe spillet i miskredit.

/ritzau/