Terrortiltalt havde 175 henrettelsesvideoer
En af de tiltalte i Glostrup-sagen havde 175 videoklip med henrettelser af amerikanske soldater og en manual til at fremstille sprængsstoffer liggende på sin computer.

Den 20-årige terrorsigtede ?IJ? var meget fascineret af henrettelser og sprængstoffer. Han havde i hvert fald 175 klip med henrettelser af amerikanske soldater og udførlige manualer til fremstilling af sprængstoffer.

Det kom frem på retsmødet i den såkaldte Glostrup-sag, hvor fire unge er tiltalt for at planlægge terror. Anklageren ville vide, hvorfor den 20-årige havde videoerne liggende på sin computer, og hvorfor han havde sendt dem videre til sine muslimske bekendte i England. Til det svarede den 20-årige:

»Jeg får det dårligt, når jeg ser henrettelsesvideoerne, men jeg prøver at sætte mig ind i bødlernes tankegang. Jeg prøver at forstå, hvordan de kan bruge islams navn til at udføre de handlinger. Jeg spreder dem, så andre også kan få indblik i den verden,« sagde og svarede »nej«, da hans forsvarer spurgte ham, om han nødvendigvis sympatiserede med videoerne.

Den 20-årige forklarede også, at sprængstofmanualerne var hentet ned fra nettet, mens han gik i gymnasiet i 2000, og at de skulle bruges til et projekt i fysik og kemi om sprængstoffer. Han nægtede selv at have fremstillet det.

»Jeg bare nysgerrig,« forklarede han.

Retsmødet fortsætter til klokken 12. Der falder dom til feburar.