Terrortiltalt havde 175 henrettelsesvideoer

En af de tiltalte i Glostrup-sagen havde 175 videoklip med henrettelser af amerikanske soldater og en manual til at fremstille sprængsstoffer liggende på sin computer.

Den 20-årige terrorsigtede ?IJ? var meget fascineret af henrettelser og sprængstoffer. Han havde i hvert fald 175 klip med henrettelser af amerikanske soldater og udførlige manualer til fremstilling af sprængstoffer.

Det kom frem på retsmødet i den såkaldte Glostrup-sag, hvor fire unge er tiltalt for at planlægge terror. Anklageren ville vide, hvorfor den 20-årige havde videoerne liggende på sin computer, og hvorfor han havde sendt dem videre til sine muslimske bekendte i England. Til det svarede den 20-årige:

»Jeg får det dårligt, når jeg ser henrettelsesvideoerne, men jeg prøver at sætte mig ind i bødlernes tankegang. Jeg prøver at forstå, hvordan de kan bruge islams navn til at udføre de handlinger. Jeg spreder dem, så andre også kan få indblik i den verden,« sagde og svarede »nej«, da hans forsvarer spurgte ham, om han nødvendigvis sympatiserede med videoerne.

Den 20-årige forklarede også, at sprængstofmanualerne var hentet ned fra nettet, mens han gik i gymnasiet i 2000, og at de skulle bruges til et projekt i fysik og kemi om sprængstoffer. Han nægtede selv at have fremstillet det.

»Jeg bare nysgerrig,« forklarede han.

Retsmødet fortsætter til klokken 12. Der falder dom til feburar.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.