Terrorsigtet afhørt om moskebesøg
En af de terrorsigtede i Glostrup-sagen beskrev i retten i dag sig selv som en normal muslim.

Emnet radikalisering var endnu engang på dagsordenen, da Glostrup-sagen mod de fire unge mænd, der er sigtet for at ville sprede bombeterror, torsdag fortsatte i Østre Landsret.

Den 20-årige terrorsigtede fortalte anklageren om sine religiøse vaner.

Den unge mand er vokset op på Frederiksberg, hvor han gik på arabisk friskole og siden i gymnasiet. Han nåede aldrig at blive færdig med 3.g, fordi han forlod skolen for at rejse til Syrien. Ifølge den 20-årige var det for at holde ferie og besøge familien.

Hans mor er fra Syrien, og hans far er palæstinenser. På anklagerens foranledning beskrev han sin familie som en normal muslimsk familie, ikke mere religiøs end andre.

Da han fyldte femten, fik han fornyet interesse for islam, hvilket var grunden til, at han begyndte at gå til undervisning i en moske.

»Jeg har altid været interesseret i at vide lidt om min religion, så da jeg fik at vide, at der var undervisning, tog jeg derover,« sagde den 20-årige i vidneskranken.

Siden har han bedt fem gange om dagen som en rettroende muslim, og han er kommet i de samme moskeer som nogle af de andre tiltalte.

Anklageren ville gerne vide, hvad man taler om i en moske?

Til det svarede den 20-årige:

»Vi taler om alt fra tilbudsvarer i Fakta til krig i Irak.«

Tidligere på dagen fortalte første mand i vidneskranken, chefen for Politiets Efterretningstjenestes kontra-terrorafdeling, at PET har haft tre præventive samtaler med en af de sigtede i sagen, inden den 20-årige mand blev anholdt.

De præventive samtaler skal forebygge kriminalitet og informere de unge om, at de er på vej ud i noget skidt.

Han fortalte desuden, at PET instruerede Glostrup Politi i at holde øje med visse unge i kommunen og prøve at forstå, hvordan de bliver viklet ind i det radikale muslimske miljø.

Der falder dom i sagen til februar.