Terrorsagen er ingen sag mod islam
Retssagen mod de terrorsigtede fra Glostrup har ikke islam på anklagebænken, betonede både forsvarer og anklager på det første retsmøde.

Det er fire unge mænd, der sidder på anklagebænken i terrorsagen fra Glostrup ? og ikke religionen islam.

Sådan lød formiddagens centrale budskab, da Danmarkshistoriens største terrorsag i dag gik i gang i Østre Landsret i København.

»Det er mig magtpåliggende at understrege, at islam ikke er under tiltale i denne sag. Og at de fire unge mænd ikke er tiltalt, fordi de er muslimer,« sagde anklager Jørgen Jensen og fortalte, at man i retssagen vil se nærmere på begrebet radikalisering. Altså når et religiøst menneske accepterer vold i kampen for at nå et mål.

Han understregede efterfølgende alvoren i sagen:

»Det er ikke en almindelig sag, vi har fat på. Og bevismaterialet er heller ikke almindeligt,« sagde han og henviste til det materiale, politiet fandt, da de ransagede de fire unge mænds hjem sidste år. Her fandt politiet blandt andet henrettelsesvideoer fra Tjetjenien, Pakistan og Irak.

De fire unge mænd ankom onsdag til retten med trøjer for ansigterne, og de erklærede sig alle uskyldige i anklagerne om terror.

Deres forsvarere advarede også mod at sætte lighedstegn mellem radikal islam og terrorisme:

»Jeg er bange for, at man vil sætte lighedstegn mellem det at være radikaliseret er det samme som en overtrædelse af paragraf 114 (terrorparagraffen, red.),« sagde den ene af de fire mænds forsvarere, Anders Boelskifte.

Retsmødet fortsætter i eftermiddag og de følgende dage. Der falder dom den 16. februar.