Terror-afbrudt rockfestival i Tyskland genoptages
Mange af de 90.000 gæster på Rock am Ring-festivalen måtte slå deres telte op uden for Nürburgring, efter tysk politi fredag aften advarede om en terrortrussel. Foto: Thomas Frey/AFP

Der lyder atter rock for fuld udblæsning på festivalen Rock am Ring i det vestlige Tyskland, efter politiet har afblæst en terroralarm.

- Vi glæder os sammen med jer. Den fortsætter, lyder det i tweetet fra politiet i Koblenz.

Arrangørerne skriver på Facebook, at politiet natten igennem har undersøgt festivalområdet for en mulig terrortrussel. Den er nu afblæst.

- Rock am Ring vil fortsætte, lyder det begejstret.

Der er solgt 90.000 billetter til festivalen, og de mange tusinde koncertgængere måtte fredag aften forlade området. Det var lørdag fortsat uklart, hvad der var anledningen til, at politiet ville have stoppet rockfestivalen.

Den blev afbrudt fredag aften få timer efter, det første band var gået på scenen.

Tre personer blev anholdt fredag aften. De havde alle tilknytning til den salafistiske scene i delstaten Hessen, oplyste myndighederne følge avisen Frankfurter Allgemeine. De blev alle løsladt igen lørdag morgen.

Politiet fortalte, at det have oplysninger om et muligt terroristisk forehavende. De titusinder af mennesker blev over højttalere opfordret til at søge væk fra festivalområdet.

Det betød blandt andet, at en koncert med bandet Rammstein - festivalens topnavn - måtte aflyses.

Rømningen af Nürburgring forløb fredeligt og uden problemer. Mange af koncertgæsterne valgte at slå deres telte op i nærheden af den berømte racerbane.

Marek Lieberberg, der leder festivalen, takker de besøgende for "at have forholdt sig utroligt disciplineret og udvist forbilledligt samarbejde".

Politiet gik fredag aften i gang med at undersøge tribunerne og det øvrige festivalområde. Det arbejde fortsatte lørdag morgen, skriver dpa.

Avisen Bild skriver, at politiet sent fredag aften afhørte to mænd i en virksomhed, som udførte arbejde på festivalområdet.

Der var udkommanderet 1200 politifolk til at beskytte festivalen. Sikkerheden var skærpet efter bomben mod en koncert i den engelske by Manchester for knap to uger siden, som kostede 22 livet. Bombemanden var det 23. offer.

/ritzau/dpa