Tennisforbund undrer sig over OL-støtte til Wozniacki
Caroline Wozniacki har svært ved at finde takterne på banen, og uden for møder hun kritik på flere fronter. Foto: Adidas/Free
Både på og udenfor banen er Danmarks tennisdarling røget ud i et mindre uvejr.

På banen er 2016 kommet rigtig skidt i gang for Caroline Wozniacki med tidlige nederlag på stribe.

Uden for banen må Caroline Wozniacki lægge ryg til kritik for sine præstationer, men nu også på to fronter, der ikke har noget med hendes spil at gøre.

Først kom kritikken af valget af hende som OL-fanebærer, og nu melder Dansk Tennis Forbund sig ked af, at Team Danmark har skåret al støtte til væk på nær 150.000 kroner øremærket til Wozniacki.

- Vi har taget beslutningen til efterretning, men jeg lægger ikke skjul på, at jeg er ked af prioriteringen.

- Jeg skal ikke blande mig i, hvor mange støttekroner man tildeler Caroline Wozniacki, men jeg vil sige, at 150.000 kroner ville have været gode penge for Dansk Tennis Forbund og den røde tråd i tennissporten, siger direktøren i Dansk Tennis Forbund (DTF), Sune Alenkær, til Ekstra Bladet.

I december skar Team Danmark 86,7 procent af støttekronerne til dansk tennis væk. Resten er møntet på Caroline Wozniackis forberedelser til OL i Rio de Janeiro.

Team Danmark-direktør Lone Hansen mener ikke, der er noget odiøst i at støtte den velhavende tennisspiller.

Lone Hansen forklarer til Ekstra Bladet, at beslutningen om i 2016 udelukkende at støtte Wozniacki hænger sammen med en fejlslagen talentudvikling i dansk tennis.

Desuden kan man ikke sammenligne støtte til Wozniackis OL-forberedelser og generel støtte til DTF.

- Vi har opsat en økonomisk ramme, så DTF ikke skal hæfte for udgifter ved Caroline Wozniackis deltagelse.

- Til hverdag får hun ikke støtte til sin karriere fra Team Danmark. Det kan hun fint selv klare med sin indtjening, men der skal ikke være tale om økonomiske ulemper ved at deltage ved et OL som dansk medaljehåb, siger Lone Hansen til avisen.

/ritzau/