Tennis: Serenas stime af sejre stoppet
Så gik den ikke længere for den ellers urørlige Serena Williams, der tabte til Angelique Kerber i Cincinnati.

Mens verdensranglistens nummer et, schweizeren Roger Federer, uden problemer og helt som forventet spillede sig i semifinalen i Cincinnati Masters, så overraskede Angelique Kerber ved at besejre dette års Wimbledon- og OL-vinder, Serena Williams.

Federer viste storform i sin kvartfinale mod amerikaneren Mardy Fish, der måtte forlade banen efter to sæt. Federer vandt 6-4, 7-6 og har åbenbart lagt skuffelsen fra OL bag sig, hvor han tabte kampen om guldmedaljen til skotten Andy Murray.

Det er nu sjette gang, at Federer er blandt de sidste fire i turneringen i Cincinnati, der er den næstsidste opvarmningsturnering inden der tages hul på US Open, årets sidste grand slam-turnering, den 27. august i New York.

Federer har fire gange vundet i Cincinnati.

- Jeg spillede rigtig godt. I andet sæt var der kamp om pointene, men jeg formåede at holde et højt niveau i lang tid, siger Federer, der har 75 turneringssejre på sit CV. I lørdagens semifinale møder han landsmanden Stanislas Wawrinka.

Den anden duel står mellem Novak Djokovic fra Serbien og bronzevinderen ved OL, Juan Martin del Potro fra Argentina. En gentagelse af bronzekampen i London.

Serena Williams derimod måtte forlade turneringen i Ohio efter 19 kampe i træk uden nederlag. Ved OL var hendes modstandere chanceløse, men det forskrækkede åbenbart ikke Angelique Kerber, seedet som nummer fem, der vandt 6-4, 6-4.

Kerbers sejr kan ikke forklares med manglende motivation hos den yngste af Williams-søstrene. Serena smadrede således en ketsjer i raseri over en tabt bold. Hun har aldrig vundet turneringen i Cincinnati.

- Jeg var nervøs mod slutningen af kampen, men sagde til mig selv, at jeg bare skulle blive ved med at ramme bolden, siger Kerber.

Serenas storesøster, Venus Williams, er klar til semifinalerne efter en sejr i tre sæt over sidste års vinder af US Open, Samantha Stosur fra Australien.

/ritzau/AFP