Teleselskabet 3 fortsætter med at nappe kunder fra rivalerne
Der er en tendens til, at kunderne beholder deres smartphones lidt længere end tidligere, lyder det fra teleselskabet 3. (Arkivfoto) (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Siden teleselskabet 3 kom ind på det danske marked i 2005, har det fået 1,33 millioner kunder.

Teleselskabet 3 fortsætter med at få nye mobilkunder ind i folden, men indtægterne dykker alligevel en smule, da salget af telefoner er faldende.

Samlet kom 57.000 mobilkunder om bord i 2018, og selskabet har nu 1,33 millioner abonnenter i Danmark.

Det oplyser teleselskabet, der også ejer Oister, i sit årsregnskab.

- Jeg er godt tilfreds med udviklingen i kundebasen, som er drevet af, at vi gør det, som vi er bedst til.

- Nemlig effektiv marketing, som medfører, at mange starter en ny kunderejse hos os, siger Morten Christiansen, direktør for 3, i en kommentar til regnskabet.

Trods fremgangen på kundesiden er omsætningen faldet med 5,5 procent til knap 2,9 milliarder kroner i 2018.

Det hænger ifølge Morten Christiansen blandt andet sammen med, at kunderne har en tendens til at beholde deres smartphones længere end tidligere.

3's driftsoverskud er alligevel mere end fordoblet til 634 millioner kroner i 2018.

Men det hænger udelukkende sammen med, at regnskabet for 2017 indeholdt en ekstraordinær momsregning på 418 millioner kroner, der trak overskuddet markant ned det år.

Det skyldtes, at teleselskabet gennem flere år kun havde betalt moms for det data og tale, som kunderne rent faktisk brugte og ikke det indhold, der var i abonnementet.

Den metode var ifølge Skat ikke efter bogen. Teleselskabet 3 er uenig og har sendt sagen videre til Skatteankenævnet.

Teleselskabet 3 kom ind på det danske marked i 2005 og er det mindste af de fire store mobilselskaber i Danmark, som også tæller Telia, Telenor og TDC.

Teleselskabet 3 er ejet af konglomeratet Hutchison Whampoa, der har adresse i Hong Kong, og det svenske selskab Investor AB.

/ritzau/

via Listen To News