Telefonbokse sikres mod hærværk
TDC sparede sidste år 400.000 kroner ved at hærværkssikre telefonbokse. Igen i år spærres returskufferne i telefonboksene.

Et tramp på kanonslaget og vupti ind i telefonboksens returskuffe. Tidligere var det let at udøve hærværk mod landets telefonbokse, men den uvane har TDC de seneste år lukket effektivt af for.

Telegiganten sparede sidste år 400.000 kroner på hærværkskontoen ved at spærre returskuffen på en række telefonbokse i jule- og nytårsdagene og dermed gøre det sværere at placere kanonslag eller andet sprængfyrværkeri i boksen. Derfor har TDC igen i år spærret møntskuffen i 261 telefonbokse landet over, typisk i bokse uden for de centrale bykerner, hvor der traditionelt er mest hærværk mod boksene. Når returskuffen spærres, kan kunderne ikke få ubrugte mønter retur. Det vil fremgå af skilte i boksene, at skuffen er spærret, oplyser TDC.

Efter jul og nytår 2004 havde TDC skader på flere end 100 bokse, hvoraf nogle måtte udskiftes helt. Reparationerne kostede mere end 1,5 millioner kroner. I perioden 15. november til 23. december 2005 var der 18 sprængninger af telefonbokse. I samme periode i år har der kun været ni sprængninger. Også Post Danmark har vanen tro sat spærringer på landets postkasser, så de ikke så let bliver sprunget i luften i forbindelse med nytåret.