Kommune erstatter hjemmehjælperen med en tablet
Ældre i Aabenraa Kommune skal fremover byde hjemmeplejen velkommen gennem en skærm i stedet for fysisk. Direktør for Social og Sundhed i kommunen, Jakob Kyndal, glæder sig over tiltaget. (Foto: Foto: Aabenraa Kommune)
Ældre kan nu spare kaffen til hjemmeplejen i Aabenraa Kommune, da de i stedet kan se frem til besøg gennem en tablet, hvis det giver mening. Kommunen og de ansatte glæder sig over tiltaget.

I Aabenraa Kommune i Sønderjylland flytter teknologien ind hos de ældre, så hjemmeplejeren kan blive på kontoret.

Hvor der ikke er behov for fysisk besøg, vil den ældre i stedet modtage et videoopkald via en tablet, som kommunen har udstyret dem med, skriver JydskeVestkysten.

Jakob Kyndal, direktør for Social og Sundhed i Aabenraa Kommune, er spændt over, at kommunen er den første til i så høj grad at benytte sig af teknologi inden for ældreplejen.

- Det lidt unikke, også på landsplan, er, at vi kører meget bredt med skærmbesøg. Der er andre, der bruger dem i forhold til hjemmeplejen, men vi kommer til at køre med dem i sygeplejen, socialpsykiatrien, på vores specialiserede institutioner, i sundhedsplejen, over det hele. Det er en del af medarbejdernes nye faglighed at arbejde med det her, siger han til JydskeVestkysten.

Skærme til hele kommunen

Skærmene skal installeres i hele kommunen og er indtil videre blevet testet i den sønderjyske by Felsted med stor succes. Ved grænsen til Tyskland i Bov er man derfor gået i gang med at introducere dem i hjemmeplejen, hvor Eva Wind er driftsleder.

- Personalet var skeptisk i starten, men vi fik rigtig god tid til at øve dialog med hinanden. Det gav blod på tanden, og vi ser nu, at der er flere borgere, der er meget glade ved det besøg, fordi vi så ikke skal ind i deres hjem, forklarer Eva Wind til JydskeVestkysten.

Aabenraas seniorråd er ifølge JydskeVestkysten også positivt stemte over for digitaliseringen, der blandt andet giver den ældre ”meget mere frihed”.

Skærmene vil kun blive installeret hos ældre, der vurderes at få glæde af dem og som selv ønsker virtuelt i stedet for fysisk besøg. Udover samtaler med hjemmeplejen, vil den ældre også kunne bruge skærmen privat til for eksempel at ringe til familiemedlemmer.

via Listen To News