Tegner tilbudt svin på gaden
Kurt Westergaard risikerer tre års fængsel i Jordan for at have tegnet Muhammed. (Foto: Hanne Mette Poulsgaard)
Muhammed-tegneren Kurt Westergaard har mødt opbakning fra danskere, efter at han har bedt om gris i Jordans fængsel. Nu efterspørger han også juletræ.

Kurt Westergaard har kun mødt positive reaktioner for at bede om ugentlige svinekoteletter i Jordans fængsler. Tegneren er anmeldt for blasfemi i Jordan, efter han tegnede sin omstridte tegning af profeten Muhammed med en bombe i turbanen. Han risikerer tre års fængsel i Jordan.

- Jeg er blevet stoppet på gaden af folk, der tilbød at sende mig koteletter i fængslet. En anden sagde, at det var befriende, at der kan laves sjov i en ellers alvorlig situation. Jeg har ingen negative reaktioner mødt, siger Kurt Westergaard, der lever under politibeskyttelse som følge af Mhammed-krisen.

Kurt Westergaard har denne uge ringet til Jordans ambassade for at rykke for svar om koteletterne, men ingen på ambassaden kunne tage stilling til spørgsmålet. Til gengæld havde Muhammed-tegneren en ekstra forespørgsel.

- Jeg spurgte, om jeg kunne få juletræ i cellen, hvis jeg skal være der over julen. Godt nok er jeg ateist (tror ikke på Gud,red.), men juletræet er jo en del af min kulturelle baggrund, og det vil jeg høre, om de kan acceptere.

I mandagens udgave af Nyhedsavisen kaldte talsmanden for de jordanske sagsøgere Kurt Westergaards forespørgsel for latterlig og krævede ham buret inde i lang tid. Westergaard har tirsdag bedt Nyhedsavisen om talsmandens mobilnummer og planlægger at ringe til ham.

- Jeg vil meget gerne prøve at forklare ham, hvorfor jeg tegnede den her tegning. Og forklare, at det ikke handler om at have noget imod muslimer, men om at nogle terrorister får deres åndelige sprængstof fra religionen, siger Kurt Westergaard.

faktaboks

Tegneren og profeten

I september 2005 bad Jyllands-Posten tegneren Kurt Westergaard tegne islams profet, Muhammed, til en artikel. På én time tegnede Westergaard Muhammed med en bombe i en turban.

Tegningen gik sammen med Jyllands-Postens andre Muhammed-tegninger verden rundt. Store demonstrationer brød ud i den muslimske verden, og tre danske ambassader blev angrebet.

I februar i år arresterede politiet tre mænd, som ifølge efterretningstjenesten havde planer om at myrde Westergaard.

I forbindelse med arrestationerne genoptrykte 17 danske medier Westergaards Muhammed-tegning.

I april anmeldte en række jordanske aviser Kurt Westergaard og en række danske redaktører for blasfemi. Anklageren ønsker at afhøre Westergaard. De anklagede risikerer tre års fængsel i Jordan.

via Listen To News