Teenager reddet efter 12 timer i kloaksystem
En 13-årig dreng blev reddet efter at have tilbragt 12 timer i Los Angeles' kloaksystem. Foto: Emmanuel Dunand/arkiv/AFP
En 13-årig dreng faldt ned i en kloakledning og tilbragte over 12 timer i en underjordisk labyrint.

En teenager i Los Angeles er blevet reddet, efter at han faldt ned i en kloakledning og tilbragte over 12 timer i storbyens underjordiske, labyrintagtige rørsystem.

Den 13-årige Jesse Hernandez havde under en familieudflugt i en park leget med andre børn på nogle træplanker, som lå hen over en af portalerne ind til kloaksystemet.

- Da en planke knækkede, faldt han otte meter ned i en kloakflod med kraftig strøm, siger Brian Humphrey, talsmand for redningstjenesten i Los Angeles.

De andre børn gav øjeblikkeligt besked om uheldet til en voksen, der slog alarm ved at ringe 911. Dette førte til en godt 12 timer lang intens og udmattende redningsindsats i undergrundsrørene med kameraer, der blev fastspændt på flydende bøjer.

Redningstjenesten fandt omsider Jesse efter at have set hans håndaftryk på et kloakrør. Et redningshold kørte med udrykning til området og sendte en mand ned i kloakkerne ved at åbne et dæksel.

- Det første, de hørte, var råb om hjælp, siger Adel Hagekhalil fra byens forvaltning.

Redningsarbejdere hejste en brandslange tre meter ned til drengen i kloakrøret.

- Han greb fat om slangen og blev trukket op, siger Adel Hagekhalil.

Da teenageren var reddet op, blev hans øjne og næse øjeblikkeligt renset. Herefter bad han om en mobiltelefon, så han kunne ringe til sin familie.

Drengen oplyste senere til tv-stationen KNBC-TV, at han ud over nogle småskrammer var ok.

- Jeg bad til Gud om at hjælpe mig og ikke lade mig dø. Der var helt stille. Man kunne kun høre vandet løbe gennem (kloakrørene, red.), og jeg kunne ikke se noget. Der var mørkt, siger Jesse Hernandez.

Ifølge Adel Hagekhalil mistede redningsarbejderne aldrig troen på, at de ville finde drengen i live.

- De gav aldrig op. De ville bringe Jesse tilbage til hans familie, siger han.

/ritzau/AP
via Listen To News