Teenagepiger fængslet for grov vold
Et usædvanligt groft overfald på en jævnaldrende pige med gentagne spark i ansigtet sendte to piger på 15 og 16 år fra Århus i fire ugers varetægtsfængsling.

De næste fire uger skal to århusianske piger på kun 15 og 16 år sidde varetægtsfængslet på en lukket institution og gruble over det usædvanlige voldelige overfald på en jævnældrende pige mellem jul og nytår.

I et grundlovsforhør fredag i retten i Århus forklarede den 16-årige, hvad der fik dem til at gå amok på en jævnaldrene pige på diskoteket ’Broen’ i Århus 27. december om aftenen.

»Hun (ofret, red.) sagde, at jeg er en perkerluder, og at min kusine er verdens største luder,« forklarede den 16-årige pige, der ligesom veninden ellers er etnisk dansk.

Herefter rykkede hun ofret bagover i hendes lange, blonde hår og hamrede knæet flere gange mod pigens nakke og ryg.

Da hun var færdig, overtog den 15-årige det rystede offer. Hun lå på knæ på gulvet, så den 15-årige tog hende i håret og trak hende op, så hun kunne give hende flere spark i ansigtet.

»Jeg var lidt sur på hende, så jeg sparkede flere gange. Hun havde fortjent det,« sagde den 15-årige i retten, som også stod tiltalt for 21 andre kriminelle forhold blandt andet tyverier, tasketyveri, telefonfis med alarmcentralen og flere tilfælde af vold.

Pigerne viste ingen spor af fortrydelse retten – nærmest ligeglad med sagen.

I retten kom det frem, at den 16-årige ikke har gået fast i skole siden sjette klasse, mens nogenlunde det samme er gældende for den 15-årige.

Begge ankedede deres varetægtsfængsling til landsretten.