Team Danmark: Bedste danske OL nogensinde

Michael Andersen kan allerede nu slå fast, at legene i London bliver de bedste nogensinde fra dansk side.

Team Danmark havde på forhånd spået otte danske medaljer, men allerede nu står det klart, at de danske atleter rejser hjem med minimum ni.

Elitesportsorganisationens direktør, Michael Andersen, er da også yderst tilfreds med den indsats, der er blevet leveret ved legene i London.

- Det er det bedste OL nogensinde til Danmark. Vi har vundet medaljer inden for fem sportsgrene, og det viser en god bredde.

- Men det glæder mig faktisk endnu mere, at vi har været i top-otte - altså i kvartfinalerne - i 13 ud af 17 sportsgrene, siger Michael Andersen.

Især i de idrætsgrene, hvor Team Danmark har investeret de største summer, er det også blevet til succes.

- Roning, badminton, cykling, sejlsport og svømning - de har alle gjort det godt. De har vist gode resultater, og mindre sportsgrene som skydning, bueskydning og bordtennis, som ikke til hverdag får samme opmærksomhed, har gjort det rigtig fint.

- Vi kan være tilfredse med det her OL, og vi har et stort internationalt potentiale, så jeg er også meget optimistisk omkring OL i Rio om fire år, siger Michael Andersen.

Danmark har vundet to guld-, fire sølv- og tre bronzemedaljer ved OL i London inden for roning, sejlsport, badminton, banecykling og skydning.

Selv om Danmark i 1948 var oppe at vinde 20 medaljer, så var medaljerne lidt nemmere at hente, da legene var præget af efterdønningerne fra 2. Verdenskrig.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.