Taxachauffør: Flugtfange havde travlt
Taxachaufføren Ole Hansen kørte fredag med den flygtende fange Mohammed Figuigui. Og det skulle gå hurtigt.

En taxachauffør i Horsens fik fredag en usædvanlig passager om bord i sin hyrevogn. Chaufføren kørte nemlig med en mand, som viste sig at være den flygtede fange Mohammed Figuigui, også kaldet "Maleren".

"Maleren" stak fredag af fra Statsfængslet Østjylland i Horsens ved over for en vagt at udgive for at være en anden fange, som skulle på udgang.

- Jeg holdt og ventede, men havde egentlig opgivet, da der ikke kom nogen ud. Pludselig kom en mand halvhurtigt ud af porten og satte sig ind i taxaen, fortæller taxachauffør Ole Hansen til TV2 Østjylland.

- Han bad om hurtigt at blive kørt til banegården i Horsens, fortæller Ole Hansen.

Tempoet i den horsensianske hyrevogn var efter alt at dømme ikke hurtigt nok for "Maleren", som bad chaufføren om at sætte farten op.

- Han sagde, at han ville betale ekstra, hvis jeg kørte stærkere. Jeg forklarede ham dog, at jeg blev nødt til at overholde færdselsloven, siger Ole Hansen.

Taxachaufføren fortæller til TV2 Østjylland, at "Maleren" i løbet af turen også lånte hans mobiltelefon.

Ole Hansen tænkte på intet tidspunkt under turen, at der var noget lunkent ved passageren. Det gik først op for chaufføren, efter at han læste om flugten i pressen.

"Maleren" blev i 2009 ved Østre Landsret idømt otte års fængsel for drabsforsøg.

Drabsforsøget fandt sted i en baggård på Vesterbro tilbage i 2007, hvor "Maleren" og en kammerat opsøgte en mand og ville have ham med på en køretur. Manden havde tidligere vidnet i en sag mod bandelederen og ville ikke med.

I stedet søgte han tilflugt i en varevogn. Kammeraten trak en 9 mm pistol og pegede mod manden, og efter at "Maleren" havde råbt "skyd ham, skyd ham", affyrede han et skud mod manden i bilen.

Manden blev ikke ramt, men blev såret af glassplinter og projektilrester.

/ritzau/