Tankvogn og sovebus i voldsom kollission
De kinesiske veje er kendt for at være ganske farlige at færdes på. Sidste år omkom 62.000 mennesker i trafikken. Foto: Colourbox
Blot tre af bussens passagerer overlevede, da en dobbeltdækkerbus bragede sammen med en tankvogn i Kina.

Mindst 36 mennesker omkom søndag i en voldsom kollision mellem en tankvogn fyldt med brændstof og en sovebus i to etager i det nordlige Kina. De to køretøjer stødte sammen på en motorvej, oplyser myndighederne.

Der gik ild i begge køretøjer, og kun tre ud af de 39 personer, der var om bord på bussen, overlevede, fortæller det kinesiske nyhedsbureau Xinhua. De tre øvrige passagerer blev hastet til hospitalet.

Det er fortsat uklart, hvordan ulykken, der skete klokken to om natten lokal tid, kunne ske. Ulykken skete cirka 200 meter fra en benzinstation ved motorvejen.

Yue Jiuxiang, en lokal politimand med ansvar for redningsarbejdet, fortæller, at de fleste passagerer sov, da bussen stødte sammen med tankvognen.

- Kort efter kollisionen var bussen omsluttet af flammer. Det forreste del af bussen var voldsomt skadet. De fleste passagerer sov, og derfor døde så mange mennesker, siger han.

Bussen var på vej fra Baotou i det nordlige Kina til byen Xian længere sydpå.

De kinesiske veje er kendt for at være ganske farlige at færdes på. Sidste år omkom 62.000 mennesker i trafikken, oplyser statsmedier, der citerer politiets officielle tal.