Tandlæger advarer: Flere får tandskader af medicin
Har du smerter i tænder og mund, så kan det være medicinens skyld. Foto: Katrine Emilie Andersen/Scanpix/arkiv
Tandlægeforeningen vil have en tilskudsordning til patienter med ekstra stort behov for tandbehandling på grund af medicinforbrug.

To ud af tre tandlæger har indenfor de seneste 10 år oplevet en stigning i tandsygdomme forårsaget af medicin.

Disse tandsygdomme giver blandt andet smerter i tænder og mund på grund af et nødvendigt medicinforbrug hos flere og flere danskere.

Sådan lyder det i en ny undersøgelse fra Tandlægeforeningen, skriver TV 2.

Mange typer medicin medfører mundtørhed, og når munden bliver tør, øger det risikoen for huller i tænderne, tandkødsbetændelse og en lang række andre tandsygdomme, skriver TV 2.

For patienterne betyder det nye og større tandlægeregninger. Og det var det, der skete for Pernille Petersen. Hun fik lavet huller for 10.000 kroner - en regning hun måtte låne penge til af familien.

- Jeg kunne godt mærke smerterne i tænderne, men jeg anede ikke, at det skyldtes min medicin, før min tandlæge fortalte mig det, siger hun til TV 2.

Tilskud, tak

Ifølge Tandlægeforeningen kan tandproblemerne forklares med, at flere får ordineret medicin mod blandt andet depression og angst.

Foreningen mener, at det er urimeligt, at patienter med tandsygdomme på grund af et medicinforbrug skal betale størstedelen af regningen selv.

- Vi mener, at politikerne bør indføre en tilskudsordning til patienter med ekstra stort behov for tandbehandling på grund af mundtørhed som følge af et medicinforbrug, siger Kristine Thorlacius, næstformand i Tandlægeforeningen.