Taliban dræber fem betjente i angreb på politistation
Den militante Taliban-bevægelse har taget skylden for angreb mod afghansk politistation med flere dræbte. Foto: Colourbox/arkivfoto/Free
Der er blevet brugt bomber og skydevåben i et Taliban-angreb i det østlige Afghanistan søndag.

Fem politibetjente er blevet dræbt og 22 andre personer såret i et Taliban-angreb mod en politistation i det østlige Afghanistan søndag.

Det fremgår af en meddelelse fra guvernørens kontor i Paktia-provinsen, hvor angrebet fandt sted.

Angrebet gik i gang klokken seks søndag morgen. En selvmordsbomber sprængte sig selv i luften i et køretøj ved indgangen til politiets hovedkvarter i byen Gardez.

Seks yderligere gerningsmænd stormede derefter stationen. Specialstyrker skød og dræbte hurtigt fire af Taliban-folkene, men det tog flere timer at nedkæmpe de resterende to gerningsmænd, lyder det.

Blandt de sårede er ni politifolk og 13 civile. Mens nyhedsbureauet AFP melder om fem dræbte betjente, skriver Reuters, at antallet af omkomne politifolk er seks. Det tal stammer fra regionens politichef.

Taliban har taget skylden for angrebet. Den militante gruppes talsmand, Zabihullah Mujahid, siger, at det blev udført, ved at Taliban først udløste en bilbombe og derefter sendte oprørere ind i bygningen og skød mod politiet.

I sidste måned blev Taliban også udpeget til at have stået bag et angreb mod en bank i samme område. Her mistede to politifolk livet, og 31 personer blev såret.

Taliban har skruet op for hyppigheden af angreb i den muslimske fastemåned ramadan, der slutter i den kommende weekend.

/ritzau/AFP