Talebanleder har ikke set Osama bin Laden
Hvor er al-Qaedas leder Osama bin Laden? Ifølge Taleban-chefen, Mullah Mohammad Omar, har han ikke set sin gode ven siden 2001.

Mystikken om al-Qaeda-lederen Osama bin Laden breder sig. I løbet af 2006 cirkulerede forskellige lydbidder, der angiveligt indeholder meddelelser fra Osama bin Laden, men terrorlederen har ikke selv optrådt på billeder eller videoklip siden 2004.

Og tilsyneladende er det ikke kun medierne, som Osama bin Laden er forsvundet fra. Hans gode ven og med-terrorist, Taleban-lederen Mullah Mohammad Omar, skriver i en e-mail til Reuters, at han ikke har set bin Laden siden kampene i Afghanistan i slutningen af 2001.

»Nej, jeg har hverken set ham eller forsøgt at komme til at se ham, men jeg beder for, at han er ved godt helbred og i sikkerhed,« skriver Mullah Omar ifølge Reuters.

Spekulationerne om Osama bin Ladens gøren og laden blussede op i september sidste år, da en fransk avis kunne fortælle, at terror-lederen var død af tyfus i august. Den historie blev afvist af flere landes efterretningstjenester. Ingen kan dog bevise, at Osama bin Laden faktisk stadig er i live, men det bedste bud på bin Ladens residens, er et sted i bjergene mellem Afghanistan og Pakistan.