sponsoreret indhold Tag på efterskole og bliv specialist i venskaber
Unge opdager nye sider af sig selv og får nye venskaber under et efterskoleophold.

Lige nu står mange unge og deres forældre overfor at skulle træffe det endelige valg af efterskole til den unge efter sommerferien.

Overvejelserne er mange. De unge søger efter skoler, der dækker deres interesser, mens det for forældrene også er vigtigt at kende skolens værdier og fundament.

Hardsyssel Efterskole i Vejrum mellem Struer og Holstebro kalder sig selv en bred efterskole, der går i dybden. Skolen har fire linjer i noget så forskelligt som outdoor, musik, sport og film og en række valgfag, der dækker både boglige og kreative fag.

- En pige fortalte mig, at hun hele sit liv havde spillet håndbold og var rigtig glad for det. Men på Hardsyssel havde hun fundet ud af, at hun faktisk også var rigtig glad for at synge i rytmisk kor, siger Rolf Sanderhoff og nævner også en fodbolddreng, der på Hardsyssel opdagede, at han også var glad for at spille guitar i et band på skolen og lave egne kompositioner sammen med musiklærerne, fortæller forstander Rolf Sanderhoff.

Vidunderlige venskaber

Når man som elev kommer på en skole med mange forskellige fag, linjer og interesser, så møder man mennesker, man ikke havde regnet med, kunne blive ens venner. Måske er det den allerstørste fordel ved en bred efterskole. Man møder nogen med samme interesser som en selv, og man møder nogen, der på ingen måde ligner en selv. Det er tit der, de mest vidunderlige venskaber opstår.

Og netop det at blive klog på sig selv i fællesskab med andre er den helt store gevinst ved en bred efterskole, der har fællesskab som en helt grundlæggende værdi.
- Spørger man eleverne, hvad der er det bedste ved et år på efterskole, siger de altid fællesskabet. De nævner sjældent et fag eller en interesse som det vigtigste, understreger Rolf Sanderhoff fra Hardsyssel Efterskole.

Livet bliver større

Når man tør møde hinanden på kryds og tværs af interesser, når man tør møde nye mennesker, så bliver livet langt større. På efterskole bliver eleverne taget i hånden og fulgt på vej. Lærerne udfordrer og støtter og hjælper dem med at blive bevidste om deres håb og drømme. Efterskolernes linjer og valgfag er ikke noget i sig selv. De er et redskab til at opnå det, som virkelig betyder noget i livet. Troen på både sig selv og andre mennesker.

Til Efterskolernes Aften onsdag 10. januar fra 18 – 21 holder alle efterskoler Åbent Hus. Her kan interesserede se skolerne og høre mere om skolernes tilgang til de unge mennesker.

Ovenstående indhold er sponsoreret

Ovenstående indhold er sponsoreret