Tag familien med til oversete skisportssteder i Schweiz
Grächen har mange tilbud særligt målrettet børn. Man kan blandt andet prøve en eventyrlift, som kun er for børnefamilier. Foto: Walter Egon Ag Ch-3925 Graechen/Free
Oplev nogle af de mindre kendte skidestinationer i Schweiz med familien.

Tæller du ned, hver gang der bliver revet en dag af kalenderen, fordi det er et skridt nærmere skiferen?

Så har du sikkert også hevet familien med til nogle af de mest kendte skisportssteder. Men læs videre, og få fem skisportssteder i Schweiz, som de færreste kender - bortset fra de lokale.

Her guider schweiziske Adrien Genier fra Switzerland Tourism til fem oversete skidestinationer, som er familieegnede.

1) Grächen

Man er bogstaveligt talt omgivet af eventyr i Grächen, som ligger i kantonen (delstaten) Valais tæt på Zermatt.

Her er en særlig skilift, som kun må bruges af børn og børnefamilier. Når skiliftene drøner forbi, er hver fjerde blevet pyntet med et nyt eventyr - fra Hans og Grethe til Rapunzel.

- Når den begynder at stige op mod toppen, så begynder eventyret med "der var engang ...", siger Adrien Genier.

Skisportsstedet har mange tilbud målrettet børn og er derfor et oplagt familiemål. Der er en stor legeplads og flere forskellige skiskoler til alle niveauer med undervisning om morgenen eller eftermiddagen.

- Jeg er der selv regelmæssigt med mine børn, og det er et lille men meget autentisk og charmerende resort, fortæller schweiziske Adrien Genier fra Switzerland Tourism.

Man kan også benytte sig af stedets kindergarten, hvor børn fra fireårsalderen kan være i løbet af dagen.

2) Braunwald

For at komme til Braunwald i kantonen Uri er familien nødt til at stige om bord på toget. Her er biler nemlig forbudt, så der er heller ingen trafik at bekymre sig om.

Også her er der gjort en målrettet indsats for at give børnene en uforglemmelig oplevelse, blandt andet med et eventyrhotel.

- Der har man virkelig følelsen af et lille, autentisk resort. Det er egentlig mest schweizere, der kommer der, fortæller Adrien Genier.

3) Melchsee-Frutt

I regionen Lucerne finder man mellem bjerge og lige ned til en sø den lille by Melchsee-Frutt.

- Det er en lille, isoleret by, som er meget pittoresk, men bestemt ikke særligt kendt, siger Adrien Genier.

Her skal man heller ikke frygte larmende biler, for byen er trafikfri.

Mange forbinder skiferie i Schweiz med en større udskrivning, men det er ifølge Adrien Genier en sejlivet myte. Jo, men kan sagtens finde dyre steder i Schweiz, men de familievenlige steder kører nogle tilbud, hvor de fleste kan være med, fortæller han.

4) Arosa Lenzerheide

- Det er ret stort og med forskellige niveauer. Det er et miks af alpinski og langrend, og det er der ikke så mange, der tilbyder, siger Adrien Genier om Arosa Lenzerheide i kantonen Graubuenden.

- De har lige åbnet træningsfaciliteter til biatlon, virkelig verdensklasse faciliteter, siger Adrien Genier.

Og skulle man være i tvivl, er biatlon kombinationen af langrend og riffelskydning, altså skiskydning.

5) Leukerbad

Hvis familien synes, at det ud over gode skifaciliteter kunne være skønt med absolut afslapning med wellness, så er der rigtig gode muligheder i Leukerbad i kantonen Valais.

- De termiske bade har været hyldet siden den romerske æra, og det er det største spa- og wellnessresort i Alperne. Vandet er inde i bjerget i 54 år, før det kommer ud og er varmt og fuldt af mineraler, siger Adrien Genier og tilføjer:

- Børn er også vilde med det efter en dag med ski, eller hvis vejret er overskyet.

/ritzau/FOKUS