Tag en fleksjobber og scor 25.000 kr.
Foto: Colourbox
Regeringen har flertal til forslag om at give arbejdsgivere en kontant belønning for at oprette fleksjob.

En kontant bonus på 25.000 kroner skal få virksomheder til at ansætte folk i fleksjob i nogle få timer om ugen. Forslaget kommer fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) og er allerede sikret flertal i Folketinget, skriver Politiken.

Kort før sommerferien blev der aftalt en fleksjobreform mellem regeringen og flere borgerlige partier, der åbner for fleksjob på få timer om ugen. Hidtil har en fleksjobber skullet arbejde mindst 12 timer om ugen.

- Det er vigtigt, at en reform bliver omsat fra papir til handling. Jeg er meget optaget af, at der bliver skabt nogle fleksjob. Bonusordningen er en del af løsningen, men er ikke nogen mirakelkur, siger Mette Frederiksen til Politiken.

Konkret har ministeren aftalt med Enhedslisten, at arbejdsgivere skal have 25.000 kroner i bonus for at ansætte en person i et fleksjob på 10 timer om ugen eller derunder. Bonussen er et engangsbeløb og udbetales efter seks måneders ansættelse.

Der bliver sat 35 millioner kroner af årligt, hvilket rækker til støtte til cirka 1.400 fleksjob årligt, skriver Politiken.

Arbejdsgiverorganisationen Dansk Erhverv, der blandt andet repræsenterer butikserhvervet, er skeptisk over for bonusordningen.

- Helt overordnet er vi interesserede i en så enkel ordning som muligt. Og bonusordninger vil alt andet lige betyde mere bureaukrati med skemaer, der skal fyldes ud, siger arbejdsmarkedschef Ole Steen Olsen, Dansk Erhverv, til Politiken.

- Så det er ikke den mest optimale løsning, konkluderer han.

Burgerkæden McDonald's derimod synes godt om ordningen.

- Der skal et "overskud" til at ansætte for eksempel fleksjobbere. Det kræver ledelsesmæssig energi og mere planlægning, så beløbet matcher ganske godt den ekstra indsats, siger HR-direktør Lise Lotte Helms-Olesen.